Z ODLIČNO PREDSTAVO DO VISOKE ZMAGE

TKK Tolmin je v zadnji jesenski prvenstveni tekmi na Brajdi nadigral Šenčur ter slavil visoko zmago 5:1.

Tekma, ki je bila izjemno pomembna zaradi neposrednega boja za obstanek v 2. SNL se je začela nekoliko nervozno, so pa Tolminci že vse od začetka prevzeli pobudo v igri. V 6. in 16. minuti je nevarno zapretil Dejan Sokanović, nato pa si je v 18. minuti lepo priložnost ustvaril še Šenčur. Pritisk Tolmina se je stopnjeval, po prodoru in podaji Danjela Rakuščka, pa je v 40. minuti med nogama Matica Pečnika zadel Bine Kavčič (1:0). Polčas se za TKK Tolmin ne bi mogel končati boljše, kajti po prekršku nad Matijo Šuligojem v kazenskem prostoru, je enajstmetrovko zanesljivo izkoristil Osuji Bede Amarachi (2:0).

Tudi v drugem delu igre so bili rdeče-črni bojevniki precej boljši nasprotnik od Gorenjcev. Podajo Bobana Kucalovića je v zadetek za 3:0 pretvoril razpoloženi Dejan Sokanović. “Deki” je svoj šov nadaljeval po podaji Amarachija za 4:0 ter nato kvoto za klasični hat-trick dopolnil po protinapadu in globinski žogi Matica Slavca (5:0). V zaključku tekme so gostje le dosegli tolažilni zadetek za 5:1 preko Sama Kokalja. Priložnost za igro je še drugič v letošnji sezoni v zadnjih 20-ih minutah tekme dobil tudi šele 16-letni Danijel Šturm.

TKK Tolmin je zagotovo ena najbolj vročih ekip v ligi in mogoče nam odmor, ki se približuje, v tem trenutku niti ne odgovarja. V zadnjih šestih tekmah so Tolminci trikrat slavili in trikrat remizirali, prav lahko pa bi bil izkupiček še boljši. Veseli tudi izjemna učinkovitost, tako da lahko na zadnje gostovanje v Veržej odidemo optimistični ter se poskušamo Prlekom maščevati za poraz na domačem igrišču.

DSC_3777 DSC_3927 DSC_4094 DSC_4194

DSC_3610 DSC_4098

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria