VSE NARED ZA SPEKTAKEL PROTI MARIBORU

NK Tolmin bo danes ob 16.00 na Brajdi odigral eno izmed največjih tekem v svoji zgodovini. Pokalna tekma med TKK Tolminom in Mariborom bo za vedno zapisana v bogati rdeče-črni zgodovini.

Maribor se je z rezultati po osamosvojitvi Slovenije postavil najmanj ob bok veličini Olimpije in ga trenutno zagotovo lahko štejemo za rezultatsko najuspešnejši slovenski nogometni klub. Lani v tem času so Mariborčani nastopali v ligi prvakov, letos imamo v Tolminu ta privilegij, da bomo vijoličaste gostili na naši Brajdi.

Da Mariborčani o tekmi razmišljajo zelo resno pričajo izjave iz njihovega tabora, tako da na podcenjevanje Tolminci ne morejo računati. Prej lahko računajo na maksimalno motivirane in samozavestne vijoličaste igralce, ki jim je nov trener ter odlična tekma proti Gorici dala veter v jadra. V soboto smo lahko videli, kako težko je Štajercem parirala Gorica, ki je pred tem nanizala kar 7 zaporednih prvenstvenih zmag.

Rdeče-črne Tolmince danes zagotovo čaka zelo zahtevna naloga, kjer pa ne morejo ničesar izgubiti. Vse razen poraza (z nekaj zadetki razlike) bi bila namreč prvovrstna senzacija, sploh po neuspešnem začetku sezone v 2. SNL. Ekipa se je sicer bolj ali manj skompletirala, počasi se po prometni nesreči vrača tudi Jaka Lipužič, poškodbo pa je na tekmi proti Šenčurju staknil Valentin Mrak. Kevin Kauber in Osuji Bede Amarachi, za posojo katerih smo se v NK Tolmin dogovorili ob težavah s poškodbo Daliborja Sokanovića in obveznostim Bobana Kucalovića, sta se že boljše spoznala z ekipo in bosta resno konkurirala za današnji nastop proti Mariborčanom. Enako se po odsluženih kazni zaradi kartonov v kader za tekmo vračata brata Sokanović. Kako bo danes sestavljena prva enajsterica tako ostaja skrb trenerja Davida Kanalca, je pa zagotovo, da bodo na tej tekmi vsi naši fantje iztisnili vse iz sebe.

Sponzor tekme je Zavarovalnica Maribor, ki je hkrati tudi največji sponzor NK Maribor. Zahvaljujemo se ekipi Zavarovalnice Maribor za izkazano zaupanje.

Vabljeni vsi na Brajdo!!!  

 

 

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria