Volilni občni zbor NK Tolmin

V torek 13.11. je v Tornijevi dvorani v Tolminu potekal volilni občni zbor NK Tolmin, katerega so se udeležili trenutni in bodoči člani uprave, člani nadzornega sveta, disciplinske komisije, predstavniki navijačev, nogometaši in drugi podporniki kluba.

Po uvodnih formalnostih in himni NK Tolmin, je predsednik kluba Mitja Taljat podal pregled in oceno preteklega štiriletnega obdobja 2014-2018. V tem obdobju je NK Tolmin dosegel nekatere velike in zavidljive uspehe. V letu 2014 je člansko moštvo NK Tolmin nastopalo v 2. SNL in sezono 2014/15 končalo na zelo dobrem 5. mestu v ligi. Naslednja sezona se je začela s pokalnim spektaklom proti NK Maribor, kateremu se je TKK Tolmin dobro upiral, na žalost pa se sezona ni zaključila po pričakovanjih, saj je končno 9. mesto pomenilo izpad nazaj v 3. SNL zahod. V sezono 2016/17 je članska ekipa krenila močno spremenjena in pomlajena, posledično se je torej ekipa borila le za sredino prvenstvene lestvice. Lanska sezona je bila mnogo uspešnejša, saj se je TKK Tolmin do konca boril z NK Bilje za naslov prvaka v 3. SNL zahod, vendar pa na koncu osvojil 2. mesto.

Predstavljeno je bilo tudi poslovanje kluba v preteklem štiriletnem obdobju, nakar sta svojo oceno podala še nadzorni svet in disciplinska komisija, ki večjih pripomb na delo kluba in uprave v tem obdobju nista imela, ter tako upravi podelila razrešnico.

Sledil je predlog novega upravnega odbora, nadzornega sveta in disciplinske komisije NK Tolmin za obdobje 2018-2022, ter glasovanje o predlaganih članih, kateri so bili soglasno potrjeni. V upravnem odboru bo ostalo 9 obstoječih članov uprave, 4 člani pa so novi. Upravo bodo sestavljali: Mitja Taljat (predsednik), Andrej Jelinčič, Marko Štrukelj, Barbara Kutin, Tadej Feregotto, Žan Isakoski Drole, Dimitrij Šulin, Robert Rutar, Anita Lenarčič, Peter Kavčič, David Kanalec, Greta Rejc in Zoran Vasiljevič.

Po opravljenjem glasovanju je Mitja Taljat predstavil cilje kluba za obdobje 2018-2022. Te bi lahko razdelili na 3 dele:

  • Infrastrukturni cilji: v naslednjem štiriletnem obdobju bo leta 2021 pomemben mejnik, saj bo NK Tolmin praznoval 100-letnico delovanja nogometnega kluba v Tolminu. Glede na to, da je bila na Brajdi pravkar obnovljena atletska steza, je naslednji korak pri celoviti prenovi športnega parka urejanje garderob, drugih pomožnih prostorov in tribune na zahodni strani glavnega nogometnega igrišča. Klub si bo prizadeval, da bi bila ta faza dokončana leta 2021, za kar sta se v pogovorih s predstavniki kluba zavzela tudi oba županska kandidata. Poleg ureditve garderob in tribune, si bo klub prizadeval tudi za obnovo travnate površine ter postavitev namakalnega sistema na glavnem igrišču.
  • Tekmovalni cilji: članska ekipa NK Tolmin je v vzponu, in se bo že v letošnji sezoni borila za napredovanje v 2. SNL. Cilj je, da se kakovost ekipe še nadgrajuje tudi v prihodnje, ter da članska ekipa tekmovalno doseže vrhunec ob 100-letnici kluba. Cilj je, da bi NK Tolmin takrat nastopal v 2. SNL.
  • Cilji pri mlajših selekcijah: vodja Nogometne šole Hidria Tolmin Jan Kragelj je predstavil delovanje NŠ trenutno, katere izboljšave so že bile uvedene, in katere še bodo v prihodnje. Cilj je privabitih čim več mlajših v nogomet, ter z njimi tudi kvalitetno delati, tako da bi se članska ekipa lahko napajala iz svojega lastnega mladinskega pogona. Do leta 2022 je cilj tudi ponovno vzpostaviti kadetsko ekipo, ki je trenutno edina manjkajoča selekcija v mlajših kategorijah NK Tolmin.

Na občnem zboru je bil predstavljen še novi statut NK Tolmin, temu pa je sledila razprava in vprašanja udeležencev.

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria