VODILNI KRČANI PREMOČNI ZA TOLMINCE

V 18. krogu 2. SNL je TKK Tolmin močno oslabljen gostoval pri Krškem in izgubil z 0:4.

V prvem polčasu so se Tolminci povlekli malo nazaj in prežali na nasprotne napade. Krško je bilo bolj aktivno v prvih petnajstih minutah, ko si je tudi ustvarilo edino pravo priložnost za zadetek, vendar pa je odlično posredoval Denis Baloh. Potem so Tolminci Krčane umirili in ni bilo več pravega pritiska na Balohova vrata.

Vse štiri zadetke so domači dosegli v drugem polčasu. Vse se je začelo že po 30-ih sekundah nadaljevanja, ko je z  eurogolom Tima Čeha (sina Aleša Čeha) s 25-ih metrov Krško povedlo z 1:0. Komaj so se naši fantje opomogli od šokantne otvoritve drugega dela igre, je še en strel v sam zgornji kot vrat Denisa Baloha uspel zimzelenemu Slaviši Dvorančiču (2:0). Tolminci so nekajkrat zapretili, vendar pa zadetka tudi v tretji pomladanski tekmi niso dosegli. V zadnjih 15-ih minutah tekme so domačini zadeli še dvakrat in potrdili zaslužene tri točke ter kandidaturo za naslov prvaka.

V 60. minuti je prvič spomladi, po sanirani poškodbi, vstopil Luka Volarič, ki je zamenjal Petra Kavčiča. Prav tako je 30 minut tekme odigral tudi Tine Pavšič, ki je zamenjal Jana Kraglja, ki je celo začel tekmo v Krškem. Obema je bil to krstni nastop v 2. SNL, ki je bil predvsem posledica številnih disciplinskih kazni in drugih odsotnosti. Vseeno pa sta oba dokazala, da še vedno lahko igrata nogomet na visokem nivoju.

Na tekmo ne smemo gledati tragično, vnaprej smo vedeli, da bo proti vodilnemu Krškemu, ob zdesetkani ekipi, zelo težko. Izgubili smo le tri točke in nič več, na tekmi v Ankaranu v soboto, pa bo ekipa precej bolj popolna in zagotovo sposobna parirati domačinom.

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria