VISOKA ZMAGA PROTI ADRIJI

Na derbiju kroga sta se pomerila drugovrščeni TKK Tolmin, in četrtovrščena Adria iz Mirna.

Obe ekipi pestijo poškodbe, tako da sta obe zaigrali v oknjeni zasedbi. Tolminci so na prvih dveh spomladanskih tekmah remizirali, medtem ko so gostje eno tekmo remizirali in eno izgubili.

Domači so tekmo začeli izvrstno, in že v tretji minuti je svoj debitantski zadetek dosegel Kegan Caull Montgomery. V 26. minuti je na 2:0 povišal Nežmah, do konca polčasa pa sta si obe ekipi priigrali še nekaj priložnosti, lepše pa so imeli rdeče-črni.

Začetek drugega polčasa se je za domače začel sanjsko. V prvih sedmih minutah so odločili tekmo, saj sta zadetka dosegla Kegan in Močnik. Za goste je majhen žarek upanja zasijal, ko je sodnik za njih dosodil enajstmetrovko, vendar jo je vratar Mavrič sijajno ubranil. Na drugi strani so Tolminci tudi imeli tik pred koncem tekme možnost za še en zadetek, vendar je Kolman prav tako zastreljal enajstmetrovko.

Adria je s tem porazom verjetno izpadla iz boja za naslov, na vrhu pa trojico Dren Vrhnika, TKK Tolmin in Šenčur še vedno ločita samo dve točki. Sledita 2 pomembni gostovanji, najprej naslednji vikend v Brdih, in nato še vikend kasneje v Ljubljani pri Svobodi. Predvsem Brici so drugi del prvenstva začeli silovito, saj so v treh tekmah dosegli tri zmage.

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria