VISOK PORAZ TKK TOLMINA V DEKANIH

Ekipa TKK Tolmina je morala v 3. krogu 3. SNL – zahod priznati premoč domačemu Jadranu, ki je slavil kar s 5:0. Domačini so s tem ponovno potrdili, da so najresnejši kandidat za osvojitev naslova prvaka v letošnji sezoni. Pomlajena vrsta rdeče-črnih ni uspela najti odgovora na napadalno in agresivno igro domačih, visok poraz pa je zaslužen.

Vse od začetka tekme so domači imeli rahlo pobudo, vendar pa so si v prvem polčasu ustvarili le 2 ali 3 resnejše priložnosti. Na drugi strani tudi naši fantje niso bili preveč nevarni za gol Jadrana. Jadran je že v prvem polčasu uspel izkoristiti premoč, ko je po slabo izbiti žogi Tolmina na rob kazenskega prostora s strelom po tleh ob vratnici za 1:0 zadel Matic Reja. Reja je bil krvnik Tolmina že lani, ko je še igral v vrstah Ankarana.

V drugem polčasu so Dekančani dodatno stopili na plin in v prvih 15-ih minutah dokončno odločili zmagovalca tekme. Prevelika neodločnost v dvobojih in preveč izgubljenih žog je botrovalo kar štirim zadetkom v mreži Blaža Draščka, ki je kljub temu svoje delo opravil dokaj solidno. Pri rezultatu 3:0 si je neumnost za rdeči karton ob nemoči tolminske ekipe privoščil še Uroš Rutar in takrat je bila tolminska barka dokončno potopljena.

Za nekatere naše mlade fante, pa tudi za ekipo kot celoto, je bil Jadran tokrat prevelik zalogaj. Treba je iti dalje, se iz poraza nekaj naučiti in iskati priložnost za zmago na prvi naslednji tekmi. Na Brajdo prihaja v soboto ob 17.00 ekipa Ajdovščine. TKK Tolmin na tej tekmi nujno potrebuje zmago in tudi podporo navijačev.

zapisniki tekem 3. kroga

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria