V TKK TOLMINU TUDI RUDONJA

S koncem januarja se je zaključil zimski prestopni rok, kot ponavadi, pa je bilo tudi v taboru NK Tolmina pestro vse do zadnjih ur.

Prav v zadnjih urah smo vrste članske ekipe popolnili s članom reprezentance U-20, Royem Rudonjo, ki bo okrepil napadalni del ekipe TKK Tolmina. Roy se med rdeče-črne seli iz Ankarana, je pa v zadnjem času živel v Ljubljani in treniral tudi pri Olimpiji. Leta 1995 rojeni nogometaš je sicer sin legendarnega slovenskega reprezentanta Mladena Rudonje, tudi Royeve igralne karakteristike pa so precej podobne očetovim.

Kot je že znano, je še kakšen dan pred Rudonjo, TKK Tolmin sklenil dogovor tudi z odličnim vratarjem Vasjo Simčičem, ki je vrsto let branil vrata ND Gorica, v zadnjem času pa je bil član NK Koper. 32-letni Vasja Simčič, ki je doma iz Kanala ob Soči, ima sicer z NK Koper še veljavno pogodbo, tako da se zahvaljujemo tako Vasji, kot tudi NK Kopru, da je bil prestop izpeljan v interesu vseh treh strani.

V drugi del sezone bo TKK Tolmin krenil tudi s pomočjo vezista Anžeta Kuraja, ki je po dogovoru med ND Gorica, ND Adria in NK Tolmin jesen prebil v Mirnu, spomladi pa se bo spopadel z drugoligaško konkurenco. Anže Kuraj spada med najbolj nadarjene igralce goriške nogometne šole letnika 1996 in verjamemo, da je pred njim še lepa nogometna prihodnost.

Članski ekipi NK Tolmin sta se priključila še dva vezna igralca. Prvi je stari znanec, Klemen Jarc, ki v NK Tolmin deluje tudi kot trener mlajših selekcij. 25-letni Klemen se je jeseni preizkušal v futsalu, pred tem pa je bil vrsto let član NK Tolmin. Spomladi bo tudi Klemen spet na voljo Borutu Jermolu in Janu Kraglju na travnatih igriščih.

Še en nov vezni igralec prihaja iz Hrvaške. 21-letni Riječan Eric Paravić je z nogometnim znanjem in odnosom do dela na preizkušnji zadovoljil trenerski štab in bo prav tako konkuriral za mesto v prvi enajsterici rdeče-črnih v pomladanskem delu sezone.

Spremembe v ekipi so se zgodile tudi v smeri odhodov. Klub je zapustil vratar Marko Deronja, ki se seli k našemu tekmecu Zarica Kranj. Prav tako se nismo odločili za podaljšanje sodelovanja z Valdrinom Kadrijo, ki se vrača v matični NK Škou Ajdovščina. Matic Perše ni uspel kombinirati študijskih obveznosti z nogometom in bo v drugem delu sezone nastopal za NK Izola. Estonec Kevin Kauber ni zadovoljil pričakovanj našega kluba, prav tako pa je dogovorno z njim prekinila sodelovanje tudi NK Krka in se seli domov. Jani Šturm bo pomlad prebil na kaljenju v 3.SNL pri NK Žiri, sicer pa bo večinoma treniral s tolminsko ekipo. Najbolj od vseh pa bomo v drugem delu sezone v ekipi pogrešali pomoč Amarachija Bede Osujija, ki je bil jeseni zelo pomemben člen naše ekipe. Spomladi se bo skušal dokazati v vrstah NK Gorica.

Ekipa TKK Tolmina se sicer že 10 dni intenzivno pripravlja na drugi del sezone in delo zaenkrat poteka brez večjih težav. Upamo, da se bosta po poškodbah ekipi čim prej priključila tudi Aljaž Kanalec in Valentin Mrak, ki imata oba težave s poškodbo kolena.

Nekaj kadrovskih sprememb se je zgodilo tudi pri naših mlajših ekipah. Tako bosta Ivan Medic in Danijel Šturm spomladi pomagala NK Bilje v boju za obstanek v 1. mladinski in kadetski ligi. V nasprotno stran se v naš klub selita dva igralca Bilj. Ekipa U15, pa se bo v boj za obstanek v 1. ligi podala z novim vratarjem iz NK Bravo, glavni trener omenjene ekipe pa bo spomladi David Kanalec.

 

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria