V SOBOTO SE TEKMA PROTI ADRII, TRENER KONJEVIĆ JE STRNIL MISLI O PRIPRAVAH IN NADALJEVANJU SEZONE

Čez nekaj dni se znova začenja nogometni ples na tretjeligaških zelenicah. Rdeče-črni iz Tolmina v soboto 12. marca gostijo Adrio iz Mirna. V jesenskem delu so prepričljivo slavili naši fantje. Zadetki Kavčiča, Debenjaka in M. Peršeta so bili dovolj za tri točke in zanesljivo zmago 0:3.

Pred začetkom spomladanskega dela prvenstva smo spregovorili s trenerjem Sanelom Konjevićem.

V soboto se znova pričenja tekmovanje v 3. SNL Zahod. Kakšna so pričakovanja pred tekmo z Adrio?

Vsi se že veselimo nadaljevanja prvenstva, saj je bil premor precej dolg, in verjamem, da so poleg nogometašev tudi navijači željni tekmovalnega naboja, ki ga prinesejo prvenstvene tekme. Mislim, da bo uvod v pomlad privlačen tudi za navijače, kajti tekme z Adrio so vedno polne rivalstva. Pričakujem dober obisk in seveda vsi si želimo uspešen začetek in zmago na derbiju.

Morda, če lahko povzamete na kratko tudi kako so potekale priprave na nadaljevanje prvenstva?

Imeli smo izjemno srečo z vremenom, ki nam je omogočilo nemoteno treniranje na Logu ter v zadnjih dneh tudi na Brajdi. Odigrali smo tudi 5 pripravljalnih tekem na katerih smo pokazali tako odlične kot tudi nekoliko slabše igre. Ob začetku priprav smo imeli kar nekaj težav z okužbami, kar je malce vplivalo na prilagoditev trenažnega procesa.

Klub so zapustili štirje igralci, potrjena pa sta prihoda dveh novincev. Je ekipa močnejša kot je bila v jesenskem delu?

Prestopni rok se nam ni izšel po prvotnih željah in pričakovanjih. Odhod Latinčiča je bil nekako pričakovan, saj je bil s strani Ilirije posojen in glede na njegove dobre igre v rdeče-črnem dresu je to zanj korak naprej. Marko je bil pomemben del ekipe in njegova odsotnost se bo zagotovo poznala. Žal smo v zadnji liniji številčno podhranjeni, tako da bomo prisiljeni tudi v eksperimentiranje in rotacije znotraj ekipe. Kar se novincev tiče, Lukić je bil moja želja. Fant se mi je dopadel že poleti in spremljali smo ga skozi jesenski del. Gre za nogometaša, ki lahko igra na več pozicijah v napadu in prepričan sem, da bo ekipi pomagal v nadaljevanju prvenstva. Črnogorec Roganović je tudi zadovoljil na preiskušnji, a ga zaradi administrativnih težav ga nismo uspeli registrirati.

Kakšno je trenutno stanje v ekipi pred tekmo z Adrio?

Kot sem že rekel bomo spomladanski del izpeljali z 17-18 igralci. Trenutno smo brez bolnega Kravanje, za katerega sem prepričan, da se bo do konca tedna priključil ekipi. Zornik je žal poškodovan, drugih omembe vrednih poškodb nimamo, so pa trije igralci na limitu rumenih kartonov, tako da je to največja nevarnost, ki nam preti. Žal smo tudi v trenerskem štabu hendikepirani. Pomočnik (Klemen) je na rehabilitaciji po operaciji hrbta in ga še nekaj časa ne bo z nami.

Na lestvici smo drugi, točkovno izenačeni z Brinjem. Kdo je favorit za osvojitev naslova prvakov?

Vsekakor imamo super izhodišče za nadaljevanje prvenstva saj štartamo takorekoč z vrha. Treba je biti optimist in ciljati na vrh. Matematika je zelo enostavna, če zmagamo vseh 12 tekem bomo prvaki. Hkrati pa se zavedamo, da pred sezono ni bil imperativ osvojitev naslova, tako da smo vsi skupaj zelo sproščeni. Glede na prikazane igre je dejstvo, da sodimo med 3-4 klube, ki se borijo za sam vrh, hkrati pa vemo, da so naši tekmeci zelo dobro izkoristili prestopni rok, in da bo tekmovanje z njimi vse prej kot lahka naloga.

Tekma z Adrio. Kakšno tekmo lahko pričakujemo?

Vsekakor težjo kot bi lahko sodili če gledamo samo lestvico. Adria se bori za obstanek in je tudi njim vsaka točka zlata vredna. Ekipa je zagotovo močnejša, saj so se okrepili z nekaj izkušenimi igralci. Verjamem, da se bo na Brajdi zbrala množica ljudi. Čaka nas vse prej kot lahka tekma, a imam polno zaupanje v sposobnosti naše ekipe. Verjamem, da se bomo v prihodnjih dneh dobro pripravili na nasprotnika in da bomo v soboto popoldne slavili nove tri točke na našem kontu.

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria