TRENUTNE AKTIVNOSTI TKK TOLMINA IN NOVA OKREPITEV

Člansko moštvo NK Tolmin se intenzivno pripravlja na začetek prvenstva in prvo uradno tekmo v novi sezoni, ki bo na vrsti 14. avgusta ob 16. uri. Takrat se bo na Brajdi TKK Tolmin pomeril s celjskim Šampionom za preboj med 16 najboljših slovenskih ekip v pokalnem tekmovanju.

Tolminci so v petek in soboto oddelali nekaj skupnih aktivnosti na Vojskem in mini priprave končali z medsebojno prijateljsko tekmo na Brajdi.

Včeraj se je odvila nova prijateljska,  tekma. TKK Tolmin je gostoval pri NK Žiri, ki bo letos tudi naš tekmec v tretjeligaškem tekmovanju. Rezultat tekme je bil 3:2 za domačine, za Tolmince pa je oba zadetka dosegel novinec Grega Debenjak.

Postava TKK Tolmin: Mavrič, Kutin T., Rutar, Kumer, Šturm, Perše, Kos, Lapanja, Lesjak, Kavčič, Debenjak. Igrali so še Kutin N., Leban in Konec.

Pred pokalno tekmo, 14.8., bo TKK Tolmin odigral še 3 prijateljske tekme in sicer:

  • sobota, 3.8., ob 10.30, na Logu proti ND Adria
  • sreda, 7.8., ob 17.30, na Brajdi proti ND Gorica
  • sobota, 10.8., na Brajdi proti NK Vrhnika

Dolžni smo vam predstaviti še eno okrepitev rdeče-črnih pred novo sezono. Pridružil se nam je Sebastjan Lesjak, vezni igralec, rojen leta 2000, ki bo imel status posojenega igralca novega prvoligaša Tabora iz Sežane. Sebastjan je Tolminec, ki je po koncu osnovne šole iz NK Tolmina prestopil v vrste ND Gorica, v lanski sezoni pa je igral za NK Ilirija. Pri Iliriji je Sebastjan v glavnem igral za mladinsko selekcijo, zbral pa je tudi že nekaj minut v članskem drugoligaškem tekmovanju.

Sebastjan predstavlja, poleg Mateja Mavriča, Grega Debenjaka in ponovno aktiviranega Jaka Lapanja, našo četrto okrepitev pred novo sezono. NK Tolmin z njim uresničuje svojo politiko uveljavljanja mladih igralcev iz lokalnega okolja. Klub sta zapustila Danijel Šturm in Matheus Bova, ki sta se vrnila v Chiasso oziroma Brazilijo. Poleg tega je Matic Perše prestopil v NK Brda v 2. SNL, za člansko ekipo pa ne bo več igral niti Dalibor Sokanović, ki pa je bil poškodovan že praktično ves drugi del sezone.

V klubu si prizadevamo še za vsaj eno okrepitev moštva, medtem ko naj novih odhodov ne bi več bilo, razen v primeru posoje kakšnega od mlajših igralcev v nižje lige za potrebe nabiranja igralnih minut v članski konkurenci.

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria