TOLMINCI POTOPILI ANKARANČANE

Dočakali smo še drugo zmago TKK Tolmina v letošnji sezoni. Tokrat je moral rdeče-črnim na domačem igrišču priznati premoč Ankaran, ki so ga Tolminci povsem nadigrali. Rezultat tekme je bil 0:3 (0:1).

Tekmo je tolminski trenerski dvojec Borut Jermol – Jan Kragelj moral odigrati brez kaznovanih Danjela Rakuščka in Marka Rojca ter poškodovanih Matica Slavca, Aljaža Kanalca in Valentina Mraka.

Vseeno so Tolminci že v začetku tekme pokazali zobe domačim in v prvih desetih minutah bi z malo več spretnosti v zaključku akcij lahko povedli. Le v obdobju od 10. do 20. minute so domači bili nekoliko boljši nasprotnik, vendar pa niso bili pretirano nevarni za tolminska vrata. Tik pred vodilnim zadetkom rdeče-črnih so Ankarančani preko svojega tokrat najnevarnejšega posameznika, Mateja Zemljaka, zamudili svojo najlepšo priložnost na tekmi. Že v nasprotnem napadu je prišla kazen v obliki zadetka Osuji Bede Amarachija, ki je s strani dobro meril mimo Mateja Paala, ki mu je šel v blok. V 26. minuti je tako bilo 0:1. Na slabi igralni površini so se tudi po zadetku vrstile priložnosti na obeh straneh, bolj nevarni pa so bili naši fantje.

Če je v prvem polčasu Ankaran še nekako držal korak s Tolminom, je v drugem delu igre bila nevarna za zadetek le še naša ekipa. TKK Tolmin si je pripravil vsaj sedem izjemnih priložnosti za zadetek, Ankaran pa le eno res pravo. Največ priložnosti sta zapravila predvsem brata Sokanović, ki sta sicer, tako kot celotna ekipa, odigrala zelo dobro tekmo. V 78. minuti je številnim tolminskim navijačem na tribunah vendarle odleglo. Še enkrat več so Tolminci prebili obrambo Ankarančanov, Dejan Sokanović pa je idealno na drugi vratnici zaposlil Amarachija, ki je žogo le pospremil v prazno mrežo (0:2). V 85. minuti je sledil še tretji zadetek. Po prostem strelu s strani je bil Valdrin Kadrija najvišji ter natančno zadel za še tretji zadetek rdeče-črnih bojevnikov in končnih 0:3.

Tokrat je bilo res očitno, kako si naše fantje želijo zmage in za predstavo si res lahko zaslužijo vse čestitke. Če je bila tekma Ankaran : TKK Tolmin na Brajdi, ki smo jo izgubili 0:2 najslabša predstava Tolmincev letos, so bili tokrat izjemno slabi domači, ki jih Tolminci že dolgo niso tako povozili – sploh pa ne na ankaranski “grbavici”.

V naslednjem krogu TKK Tolmin doma pričakuje kranjski Triglav, ki je danes premagal Aluminij, tako da bosta obe ekipi v tekmo na Brajdi krenili z zmagovitim ritmom. Tekma TKK Tolmin : Triglav Kranj se bo igrala v soboto ob 14.00.

 

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria