TOČKA VELIKA KOT TRIGLAV

Moralo se je zgoditi. Črni niz je prekinjen. TKK Tolmin je na gostovanju proti Triglavu iztržil neodločen rezultat 2:2 in to po zaostanku 0:2 ob polčasu.

V prvem delu igre so bili Triglavani boljši in zgodaj dosegli oba zadetka. Najprej je po podaji izkušenega Vlada Šmita  v 13. minuti zadel Blaž Poljanec. Nato pa je prav tako po akciji na levi strani kranjskega napada v 21. minuti zadel še Igor Bukara. Pri naši ekipi, kljub rošadam med igralci, igra ni stekla najboljše in rezultat polčasa 2:0  je bil povsem realen.

Nato pa je sledil drugi polčas, ko je TKK Tolmin prikazal najboljši nogomet v letošnji sezoni. Igralci so se zavedli, da nimajo kaj izgubiti in so iz minute v minuto bolj prevzemali vajeti igre v svoje roke. Spet se je pokazalo, da je nogomet pošten, če so igralci in ekipa kot celota pošteni do njega. V 68. minuti je eno izmed svojih priložnosti izkoristil Dejan Sokanović in rdeče-črne približal na gol zaostanka. 8 minut kasneje je prvi gol letos zabil še Dejanov brat Dalibor in izenačil na 2:2. Po izenačanju bi se tekma lahko obrnila v eno ali drugo smer. Pri eni izmed priložnosti Triglava je odlično posredoval tudi Marko Deronja, ki je debitiral na uradnih tekmah na vratih Tolmina ter prikazal zelo solidno predstavo. Nekoliko je uspeh Tolmincev pokvaril le rdeč karton Dalibora Sokanovića, ki je v veliki borbenosti preostro startal na Igorja Bukaro. Dalibor je sicer ob prekršku športno odreagiral, tako da računamo, da bo prejel prepoved igranja na le 2 tekmah, vendar bo že to za TKK Tolmin precejšnja težava.

V soboto ob 16.00 bo TKK Tolmin na Brajdi gostil Kalcer Radomlje in samo upamo lahko, da bodo rčeče-črni uspeli nadgraditi uspeh proti Triglavu.

 

 

 

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria