TKK TOLMINU SE BO PRIKLJUČIL ESTONEC KEVIN KAUBER

V NK Tolmin so bili zadnji dnevi precej pestri tudi pri mlajših selekcijah kluba, vendar pa se bomo na tem mestu osredotočili le na člansko ekipo.

Navdušenje po pokalni zmagi in žrebu, ki nam je prinesel Maribor, se ni preneslo v dobro predstavo na prvi domači prvenstveni tekmi proti Ankaranu. Tako je bil TKK Tolmin po treh tekmah edina ekipa brez osvojene točke v 2. SNL. To je vneslo določen nemir v ekipo, v kateri glave vseh igralcev niso bile na mestu in upamo, da je petkov sestanek obrnil stvari na bolje. Če gre soditi po prvi točki v tekmi proti Triglavu, bi temu lahko bilo tako …

V klubu je prišlo tudi do spremembe v igralskem kadru, kjer se je poslovil bočni igralec Alessio Codromaz iz italijanskega San Pietra. Alessio je z letošnjim letom prekinil pogodbo z ND Gorica in se posvetil šolanju, tako da mu nogomet ni bil več v prvem planu.

Namesto Codromaza se je uprava odločila v klub pripeljati napadalca iz Estonije, Kevina Kauberja, ki bo NK Tolminu posojen s strani novomeške Krke. Kevin Kauber, letnik 1995,  je estonski reprezentant U21, v Krki pa letos ob Kastrevcu, Dangubiću in Noviniću ni bil v prvem planu. Kariero je sicer Kevin začel v rodni Estoniji pri drugoligašu Tallinna FC Puuma, nadaljeval v tretji in prvi Finski ligi, lani pa je za Krko dosegel 1 gol v 5 nastopih. Njegovo statistiko v dosedanji karieri si lahko pogledate tukaj: https://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_Kauber. Ekipi se bo pridružil 9.9., ko se vrne z reprezentančnih tekem proti Španiji in Hrvaški. Po Japoncu, Kosovarju in Italijanu, bo tako v NK Tolmin zaigral še Estonec.

Od NK Tolmina se je samoiniciativno poslovil tudi vratar Denis Baloh, za katerega pa se v klubu do konca jeseni ne bo iskalo nadomestila. Marko Deronja je na vratih rdeče-črne ekipe na tekmi proti Triglavu že upravičil zaupanje in računamo, da bo tako tudi na naslednjih tekmah.

????????????????????????????????????

Kevin Kauber

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria