TKK TOLMIN Z ODLIČNO PREDSTAVO PREKINIL ČRNO SERIJO

V 22. krogu 2. SNL je TKK Tolmin končno uspel prekiniti serijo zaporednih porazov. Pred zvestimi domačimi navijači je z 2:1 padla spomladi najuspešnejša ekipa Aluminija.

Obe ekipi sta tekmo začeli odločno, igra je bila hitra in agresivna. V 5. minuti je po prodoru Luke Volariča dišalo po enajstmetrovki, le minuto kasneje je bil nevaren še Dejan Sokanović, vendar je ostalo pri izidu 0:0. V 13. minuti je najlepšo priložnost za Aluminij v prvem polčasu zamudil Luka Prašnikar, ki je po predložku s strani z glavo streljal le malo mimo desne vratnice. Potem so sledili poskusi Bineta Kavčiča, Luke Volariča in Danjela Rakuščka, ki pa niso bili pretirano nevarni za Tomaža Murka v vratih gostov. Aluminij je v prvem polčasu nekajkrat zapretil le še iz prekinitev igre. V 37. minuti so domači povedli z 1:0. Globinsko žogo je pred branilcem Aluminija lepo sprejel Boban Kucalović, si jo lepo podaljšal v prazen prostor, nato pa jo z natančnim strelom poslal tik ob vratnici za hrbet Tomaža Murka.

V drugem polčasu je bila igra nekoliko bolj raztrgana, borbenost obeh ekip, pa je bila še vedno maksimalna. V 55. minuti je Dejan Sokanović ob kotni zastavici izvrstno preigral Davida Lonzarića, prodrl v kazenski prostor, kjer se mu je odlično odkril Jaka Kolenc in z 12-ih metrov zabil žogo v levi kot vrat Aluminija (2:0). Po zadetku so šumari zaigrali bolj ambiciozno, nevarni pa so bil predvsem preko Lovra Bizjaka, ki je nekajkrat lepo prodrl po levem krilu. V 73. minuti je igralcem Aluminija uspelo znižati izid, ko je predložek s strani, ki ga je domači vratar Uroš Rutar izbil v stran, uspelo v gol potisniti prav Lovru Bizjaku (2:1). Tri minute kasneje je imel Dalibor Sokanović, ki je zaigral prvič v pomladanskem delu sezone, izjemno priložnost, da dokončno odloči zmagovalca tekme, vendar je bil v dvoboju 1:1 Murko zmagovalec. Zadnje minute tekme so bile zelo razburljive, sodnik pa je zaradi številnih prekinitev tekmo podaljšal kar za 7 minut. Aluminij je zamudil najlepšo priložnost malo pred koncem tekme, ko je po strelu z bližine, sicer zelo zanesljivega Uroša Rutarja žoga zadela v glavo. Tik pred koncem tekme je po protinapadu Robert Kurež prejel rdeč karton, ko je zaustavil Matijo Šuligoja, ki je imel odprto pot proti vratom Aluminija.

Odlična predstava vseh rdeče-črnih fantov, ki so si zaslužili vse tri točke in dokazali, da lahko premagajo tudi najboljše ekipe v 2. SNL. Veseli nas, da je črna serija prekinjena in da lahko z optimizmom pričakujemo zadnjih pet tekem v sezoni.

V soboto TKK Tolmin ob 19.00 čaka tekma pod žarometi pri vodilni ekipi Krškega. Naslednja domača tekma pa sledi 9. maja proti predzadnje uvrščeni Dravinji, ki spomladi niza zelo dobre rezultate.

 

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria