TKK TOLMIN BI TUDI PROTI VODILNI DRAVI LAHKO IZTRŽIL VEČ OD REMIJA

Tekma med TKK Tolminom in Dravo iz Ptuja se je končala z rezultatom 2:2, potem ko so Tolminci zapravili vodstvo 2:0.

Tolminci so na tekmi pogrešali poškodovana Valentina Mraka in Aljaža Kanalca, medtem ko je pri Dravi zaradi kartonov manjkal prvi zvezdnik, Nastja Čeh. Prvi polčas je na razmočenem igrišču minil v precej visokem ritmu, napak v igri pa je bilo na obeh straneh precej. Prvo zares pravo priložnost na tekmi je v 35. minuti izkoristil TKK Tolmin, potem ko je podajo Bobana Kucalovića s strani Osuji Bede Amarachi usmeril v prečko, odbito žogo pa je Valdrin Kadrija z glavo pospravil v prazno mrežo Drave (1:0). Z izjemo nekaterih ostrih dvobojev in trčenj prvi polčas, razen zadetka domačih, ni postregel z drugimi razburljivostmi.

V drugi del igre so, kljub vodstvu, aktivnejše krenili rdeče-črni fantje. Že v 52. minuti je obrambi gostov pobegnil Dejan Sokanović, preigral tudi vratarja Aleša Ajleca in potisnil žogo v mrežo Drave za 2:0. Vse je kazalo, da so Tolminci na pragu zmage nad vodilno ekipo v ligi. Do 61. minute so bili še naprej nevarnejši tekmec, medtem ko si Drava čiste priložnosti za zadetek do tedaj sploh ni ustvarila. V 61. minuti pa je po prekršku Alena Romiha nad Danjelom Rakuščkom ta odreagiral povsem nespametno in si priigral izključitev. Trenutek nezbranosti je potem že v naslednjem napadu pripeljal do znižanja rezultata na 2:1. Po strelu z glavo s strani je za Ptujčane zadel Aleš Čeh. Domači se niso uspeli zbrati niti v naslednjih minutah, ko je odličen strel iz 25-ih metrov uspel Alenu Romihu, ki je izenačil na 2:2. Do konca tekme, je kljub igralcu manj Tolmin vzpostavil ravnotežje in bil celo nevarnejši tekmec od Drave, vendar pa je ostalo pri neodločenem rezultatu.

Tolminci se bodo morali začeti zavedati, da vsak igralec v vsakem trenutku tekme mora reagirati pametno, v korist ekipe, za individualne vložke, ki prinašajo le kartone in odnašajo sicer težko prigarane točke, pa prostora ne bo smelo več biti.

V soboto ob 15.00 TKK Tolmin čaka gostovanje v Ankaranu. Upajmo na ugoden rezultat v primorskem drugoligaškem derbiju.

 

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria