SODNIKI ODŠČIPNILI DVE TOČKI TKK TOLMINU

Na včerajšnji tekmi proti vodilnim Radomljam so Tolminci v izdihljajih srečanja prejeli zadetek za 2:2 in tako izgubili dve sicer zasluženi točki.

Žal moramo poročilo s tekme začeti s koncem srečanja, ki so ga povsem skrojili sodniki. Glavni razlog za to, da TKK Tolmin iz Radomelj ne odhaja s tremi točkami sta namreč dve grobi sodniški napaki. Zadnja napaka se je stopnjevala s kartoni za igralce TKK Tolmina, ki bodo za našo ekipo velik udarec tudi na prihodnji(h) tekma(h).

Sodniška trojka je sicer solidno opravila svoje delo do 80. minute, nato pa vse pokvarila z odločilnima napakama, ki sta Tolminu odnesli dve točki. Do tega trenutka je bil Tolmin bližje tretjemu zadetku, kot Radomlje prvemu, enako pa si v končnici tekme Radomlje iz igre niso priigrale pravih priložnosti za zadetek. Izenačenje so omogočile izključno sodniške napake. Prva sodniška napaka se je zgodila pri prvem zadetku domačih, ko je bil spregledan prepovedan položaj Liridona Osmanaja. Druga napaka se je zgodila pri dosojeni enajstmetrovke za domače po izteku 90-ih minut. Tine Hlede je ob prodoru v kazenski prostor TKK Tolmina padel ob dotiku z Daliborjem Sokanovićem. Ta je v sporni situaciji z drsečim startom izbil čisto žogo, vendar pa je glavni sodnik vseeno dosodil najstrožjo kazen za domače, ki jo je Liridon Osmanaj uspel pretvoriti v izenačenje na 2:2. Napačna sodniška odločitev je ob reakciji naših fantov privedla tudi do kartonov, ki so prav tako bili sporni, vendar jih na tem mestu ne bomo komentirali.

Sicer je bil prvi polčas povsem v znamenju TKK Tolmina, ki je bil precej nevarnejša ekipa od Radomelj. Tudi domači so sicer napadali, vendar pa niso nevarneje zapretili Marku Deronji. Nasprotno je bilo pred vrati Aljaža Ivačiča vroče že pred vodilnim zadetkom, ko je dvakrat nevarno zaključil Dejan Sokanović. V 21. minuti se je nato po kotu in odbiti žogi najboljše znašel Marko Rojc (0:1). Že dve minuti kasneje sta odličen protinapad izpeljala Bine Kavčič in Osuji Bede Amarachi, ki je dosegel še svoj peti zadetek v tolminskem dresu za 0:2. Potem so Tolminci zelo dobro kontrolirali potek tekme vse do sporne 80. minute, čeprav so Radomljani imeli več žogo v svoji posesti.

Če bi nam, kdo ponudil točko pred tekmo, bi jo z veseljem sprejeli, sedaj pa nam je ostal zelo grenek priokus, pa čeprav smo v gosteh iztržili točko pri vodilni ekipi lige. V soboto ob 14.00 čaka TKK Tolmin na Brajdi pomemben obračun v boju za obstanek z neposrednim tekmecem Šenčurjem. Po treh remijih in dveh zmagah je čas za novo zmago.

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria