ŠE TRETJA ZAPOREDNA ZMAGA TKK TOLMINA

TKK Tolmin je v predzadnji tekmi pred domačimi gledalci v krstni drugoligaški sezoni uspel premagati ekipo Dravinje Kostroj z 2:0.

Po dveh odličnih predstavah v predhodnih krogih in šestih točkah so Tolminci srečanje z Dravinjo lahko odigrali sproščeno. Kmalu po začetku tekme so naši fantje postali konkretnejši od gostov, že prvo res pravo priložnost, pa je Dalibor Sokanović v 15. minuti uspel pretvoriti v zadetek. “Dačo” je po lepo podani žogi Bineta Kavčiča v prazen prostor prišel sam pred vratarja gostov Matevža Klevžeta, ga preigral in žogo s strani poslal v prazno mrežo (1:0). Tudi pri drugem zadetku, ko je TKK Tolmin pokazal, kako se izvede hiter protinapad, je bil začetnik akcije starejši od bratov Sokanović. Tokrat se je Dalibor lepo otresel nasprotnega branilca, prodrl v kazenski prostor in v drugem poskusu zaposlil Luko Volariča, ki je s približno 12-ih metrov poslal žogo v nebranjen del mreže (2:0). Igralci Dravinje so v prvem polčasu bili nevarni ob dveh prekinitvah igre.

V drugem delu igre so rdeče-črni dobro kontrolirali rezultat, tretji zadetek v mreži gostov pa je visel v zraku. Tolmincem je zmanjkalo malo konkretnosti v zaključku akcij, nekaj strelov pa je dobro zaustavil vratar Dravinje Klevže. Zagotovo pa bi TKK-jevci lahko več iztržili iz napada, ko sta po podaji Jake Kolenca sama pred Klevžeta pritekla Boban Kucalović in Dalibor Sokanović, a je Boban streljal mimo vratnice.

Nova zaslužena zmaga TKK Tolmina, ki se je s tem dvignil na 6. mesto prvenstvene lestvice, do konca sezone, pa se lahko povzpne še višje. Že v petek bo v Šenčurju ob 19.00 TKK Tolmin odigral tekmo pod žarometi, nato sledi zadnja domača tekma na Brajdi proti Farmtech Veržeju in za konec prvenstva še gostovanje pri zadnjeuvrščenem Šmartnem. V sredo, 3. junija, bo nato na vrsti še tekma finala Pokala MNZ Nova Gorica proti ekipi Brd.

DSC_5433 DSC_5472 DSC_5493 DSC_5497 DSC_5753 DSC_5951

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria