Tokratni 23. krog 3. slovenski nogometni ligi zahod ni prinesel nobenega presenečenja, saj so prav vsi štirje favoriti zmagali. Najvišja zmaga je pričakovano uspela vodilnemu Kopru, ki se je srečal z zadnjim Jadranom. Koprčani so domačinom natresli kar 7 golov, pri čemer bi mroa lahko še kakšnega, a so se sredi drugega polčasa malo ustavili. Zanimiv je, da se je med strelce vpisalo kar 6 igralcev in le Sačer je zadel več kot enkrat. Slednje je uspelo Gubercu, Opari, Baši Štromajerju in Gajšku.

Drugi Tolmin je prav tako gladko s 5:1 odpravil Plamo, ki pa je skoraj celotno srečanje odigrala z igralcem manj. Tudi na tej tekmi nihče ni zadel več kot dvakrat. Malo več dela pa je imela tretja Vipava, ki se je srečala z Izolo. Izid je tesen, a je treba dodati, da so ribiči do svojega edinega gola prek Bordona prišli šele v podaljšku.

Pravzaprav je bila za gledalce tokrat še najbolj zanimiva tekma na mestnem stadionu v Ajdovščini. Tamkajšnjo Primorje se je proti Adrii znašlo v zaostanku, a mu je prek Kodermaca in Džuzdanoviča ob koncu uspel preobrat. Sinovi burje so tako potrdili dobro spomladansko pripravljenost, saj so doma doslej dobili prav vse tekme.

Rezultati:

PRIMORJE 2:1 ADRIA
J. Kodermac 79, Džuzdanovič; Debenjak 35
JADRAN (HK) 0:7 KOPER
Guberac 22, Opara 42, Baša 46, Štromajer 49, Sačer 54, 71, Gajšek 63
TOLMIN 5:1 PLAMA
Šturm 56, Kavčič 59, Perše 67, 85, Kucalovič 82; Ujčič 12
VIPAVA 2:1 IZOLA
Panič Nardin 34, Tutuš 51; Bordon 90