PORAZ V DERBIJU PROTI BILJAM

Derbi 25. kroga tretje slovenske nogometne lige zahod je razrešil vse neznanke na vrhu. Prvo mesto bodo osvojili Biljenci, ki za formalno potrditev naslova potrebujejo le še točko. Seveda, če bi Tolminci ob tem dobili vse tri preostale dvoboje v gosteh.

BILJE > Povsem razumljivo je, da so si v domačem taboru po sobotni zmagi dali duška. Prvi korak misije druga liga je opravljen, naslednji Biljence čaka prve dni junija, ko se bodo na dveh tekmah pomerili z enim od preostalih prvakov tretjih lig. Nasploh utegne naslednji mesec ND Bilje in njegovim simpatizerjem postreči s kopico razveseljivih dogodkov. Želeni tekmovalni uspeh članske ekipe bi lahko proslavili na prenovljenem pomožnem igrišču z umetno travo, 16. junija pa se v Bilje po enoletnem premoru vrača že tradicionalni dobrodelni nogometni spektakel v pravem pomenu besede.

Medtem trener Bilj Sandi Valentinčič že tuhta in tehta ter pogleduje proti naslednjemu izzivu. Prvi pomislek je seveda povezan s stopnjevanjem forme oziroma ohranjanjem tekmovalnega naboja v tem mesecu, drugi pa s specifiko izločilnih dvobojev dodatnih kvalifikacij. “Najprej moramo potrditi tretjeligaški primat, ki smo ga upravičili s stanovitnimi predstavami skozi vso sezono. Izgubili smo le eno tekmo, osvojili največ točk, na vrhu pa smo v vseh ključnih statističnih prvinah. Lahko rečem, da imamo dobra izhodišča. Ekipa je mlada, fantje so motivirani, kar pomeni, da lahko še napredujemo. Pred dodatnimi kvalifikacijami za drugo ligo imamo v načrtu mini cikel priprav, hkrati pa nas čaka temeljita analiza možnih tekmecev,” je povedal Valentinčič, ki je bil lahko upravičeno zadovoljen s predstavo proti Tolminu.

Gostitelji, ki sta jim seveda šla na roko ugodno točkovno izhodišče ter domače igrišče, so odigrali zrelo tekmo. Za tretjeligaške razmere je bila vsaj nadpovprečna, sramovali se je ne bi niti v drugi ligi. Navijaško ozračje, v katerega so prepoznaven delež pristavili tudi tolminski privrženci, je ponudilo pravo nogometno podlago. Akterji na zelenici se niso izneverili pričakovanjem. Seveda so imeli na koncu razlog za zadovoljstvo predvsem v domačem moštvu, ki se je predstavilo z jasnim igralnim načrtom. Akterji na zelenici so ga prelili v prakso, v prvem polčasu je manjkala le pika na i v obliki zadetka. Priložnosti so se ponujale, zlasti Nejc Doplihar pa je napovedal, da utegne še drugič to pomlad zagreniti življenje Tolmincem. Z zadetkoma v nadaljevanju je domači kapetan to potrdil in tako zatrl upe posoških nogometašev, da bi lahko z zmago v Biljah naredili končnico prvenstva negotovo.

Gostje so proti dobro postavljenim tekmecem stežka prihajali do priložnosti, domača vrata pa so začeli ogrožati po nekaj igralnih rošadah in menjavah, ko so rezultatsko pobudo že prevzeli Biljenci. “Prišli smo po tri točke, druge izbire nismo imeli. Razočaranje je razumljivo, za nas je bil to svojevrstni finale sezone, ki je po težkem obdobju, ko smo pred dvema letoma izpadli iz druge lige, pokazala moštveno rast,” je povedal trener Tolmincev Jan Kragelj.

Vitanest Bilje : TKK Tolmin 2:0 (0:0)
Igrišče V Dolinci, gledalcev 300 sodnik Kondić (Ljubljana). Strelec – 1:0 Doplihar (53), 2:0 Doplihar (76).
Vitanest Bilje: Lipičar, Pečenko, Tragin, L. Žižmond, Ferjančič, Devetak, Humar (od 66. M. Žižmond), L. Batič (od 57. Koron), Pušnar, Doplihar, Bragato (od 88. Zupan). Trener: Sandi Valentinčič.

TKK Tolmin: Božič, Kos, J. Šturm (od 88. Zaletelj), Kutin (od 46. Torkar), Kravanja, D. Šturm, Zornik, Kucalović, Rakušček, Perše (od 66. Jarc), Dowlin. Trener: Jan Kragelj.

Rumeni kartoni – Bragato, Humar, Pušnar; Kos, Perše, Dowlin, Jarc.

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria