POGOVOR S SANELOM KONJEVIĆEM PO PRVIH PRVENSTVENIH TEKMAH

Članska ekipa TKK Tolmin v jesen vstopa kot drugouvrščeno moštvo 3. SNL – zahod. Po šestih krogih so varovanci trenerja Sanela Konjevića zbrali 12 točk (3 zmage in 3 remiji) ter za trenutno prvouvrščeno Vipavo zaostajajo 4 točke. S trenerjem smo opravili kratek pogovor in zbrali vtise.

  • O zadnjih dveh prvenstvenih tekmah (Šenčur 1:1 in Brinje Grosuplje 2:2) ter dosedanjem izkupičku v prvenstvu.

V obeh tekmah smo bili precej bližji zmagi, kot to kažeta končni izzida. To je bilo tudi evidentno po manjšem razočaranju fantov ob zaključnem sodnikovem pisku, tako na tekmi s Šenčurjem, kot tudi prejšnji teden v Grosupljem. Sam sem zelo zadovoljen s pristopom fantov in načinom igre ter sem mnenja, da smo odigrali dve zelo dobri tekmi proti solidnima tekmecema. Fantom sem to tudi povedal in čutim, da smo na dobri poti, kar se tiče kolektivne samozavesti.

Dejstvo je, da smo zelo kakovostno moštvo, in to fantom nenhno ponavljam ter me veseli, da se tega vedno bolj zavedajo. Vsekakor bi lahko imeli nekaj točk več, a verjamem, da bo sreča na naši strani, ko jo bomo res potrebovali. V 5. oziroma 6. krogu tekmovanja sreča ni ključnega pomena.

  • O zdravstvenem stanju v ekipi.

Stožinič je zadnjo tekmo izpustil zaradi bonusa kartonov, hkrati pa je zaradi močnega udarca v hrbet na tekmi s Šenčurjem treniral po individualnem programu in v sodelovanju z našim kondicijskim trenerjem. Trivunović je bil prav tako preventivno spočit in je znova v polnem pogonu. Zorro (Zornik) je po dolgem času znova igral in ne samo jaz, ampak tudi vsi v ekipi in okoli kluba, smo izjemno srečni, da smo ga po dolgem času znova videli na terenu. Resnično je igral, kot da nikoli res ni niti manjkal. Vsi ostali fantje so zdravi in brez večjih težav (manjši udarci) in danes v sredini tedna so v polnem pričakovanju naslednje tekme. Verjamem, da ne bo nobenih nevšečnosti do sobotne tekme.

  • Trenutna atmosfera in vzdušje v ekipi.

Miselnost ekipe je iz dneva v dan vedno boljša, če enostavno povzamem, na terenu fantje tečejo drug za drugega, se do zadnjega borijo drug za drugega, in ko to dosežeš, veš, da smo na dobri poti, da postanemo zelo močni. Dejansko lahko rečem, da smo postali tim z velikim T. Motivacija je na visokem nivoju, treningi so dobri in pristop fantov je fantastičen, ne glede na to, ali gre za malce mlajše igralce ali pa za liderje ekipe. In seveda tretji M, Mentaliteta, je pa nekaj, kar se gradi, prepričan sem, da bomo o tej ekipi zelo kmalu govorili kot o ekipi z zmagovalno mentaliteto.

  • O prihajajočih dveh domačih tekmah (Škofja Loka in Slovan).

Liga je letos precej izenačena, zato je priprava na tekmo vsekakor pomemben dejavnik v našem trenažnem procesu. V vsako tekmo vstopamo z enim ciljem, to je zmaga. Vsekakor pa imamo več planov za dosego cilja. Verjamem, da bomo že to soboto znova pokazali všečno predstavo in pred domačim občinstvom uspeli premagati goste iz Škofje Loke ter se nato z nasmehom odpravili na premierni ogled dokumentarnega filma ob 100. obletnici kluba. Fokus je izključno na sobotno tekmo in naslednjega tekmeca.

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria