PO ALUMINIJU PADLO ŠE KRŠKO

TKK Tolmin je v oslabljeni zasedbi na gostovanju z 1:0 premagal vodilno Krško. Po skalpu Aluminija so tako rdeče-črni premagali še drugega kandidata za naslov prvaka in dokazali iz kakšnega testa so. To je prvi letošnji poraz Krškega na domačem igrišču, za Tolmince pa tako v drugoligaškem tekmovanju ostaja nepremagana le še ekipa Farmtecha Veržeja.

Zaradi bolezni v Krško nista odpotovala Danjel Rakušček in Aljaž Kanalec, prav tako je manjkal “porumeneli” Dejan Sokanović. Trener David Kanalec je bil tako ponovno prisiljen v določene rotacije v ekipi, fantje pa so pokazali, da je bistveno, kako igrajo tisti, ki pritečejo na igrišče, in ne kdo manjka. Na mestu zadnjega vezista je zelo dobro tekmo odigral Jan Kragelj, Dalibor Sokanović, ki je spomladi prvič začel tekmo od 1. minute, pa je tudi dosegel zmagoviti zadetek.

Tolminci so celotno srečanje odigrali odlično, še posebej pa to velja za drugi polčas, v katerem so v 70. minuti premoč uveljavili z zmagovitim zadetkom starejšega od bratov Sokanović. Še pred tem je iz prostega strela okvir vrat zadel Boban Kucalović, Jaka Kolenc pa je bil pri odbiti žogi premalo zbran. Izrazito priložnost za zadetek so sicer imeli tudi domačini, vendar pa je zmaga Tolmina vsekakor zaslužena.

V soboto v Tolmin prihaja 9. uvrščena Dravinja Kostroj, ki se ji obstanek v ligi vse bolj izmika.

 

 

 

 

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria