OCENA SPOMLADANSKEGA DELA SEZONE

Sezono 2017/18 smo sklenili na 2. mestu, ki smo ga zasedali že po jesenskem delu. Glede na prikazano skozi vso sezono, po mojem mnenju lestvica kaže realno sliko prvenstva, vsaj kar se tiče naše ekipe.

V spomladanski del sezone smo štartali dobro in po nekaj krogih ostali edini konkurent Biljam na poti do naslova. Borili smo se po najboljših močeh, ampak to ni bilo dovolj za več kot drugo mesto, ki sicer ni odličen rezultat, je pa zagotovo dober. Največje težave imamo še vedno z zbiranjem točk na gostovanjih, ampak prepričan sem, da bomo v bodoče dobili recept tudi za ta problem in na ta način dosegli večjo rezultatsko stabilnost skozi sezono.

Skozi celoten spomladanski del smo držali 2. mesto in tudi skoraj do konca bili v igri za naslov prvaka 3. SNLZ. Z igrami smo dokazali, da kot ekipa napredujemo in menim, da smo si popolnoma zaslužili končno 2. mesto na lestvici. Na tem mestu bi čestital Biljam, ki so bile letos najboljša ekipa lige, tako da so zasluženo osvojili 1. mesto. Spremljal sem tudi obe njihovi tekmi v kvalifikacijah za 2. ligo na katerih so bili boljši od Dravograda, kar dokazuje, da so najboljše ekipe v naši ligi povsem enakovredne, ali boljše od zmagovalcev ostalih tretje- ligaških regij.

Za nas je bilo in bo tudi v bodoče ključnega pomena, da kot ekipa rastemo, se razvijamo, napredujemo in nadaljujemo pot nazaj proti 2. ligi. V tem pogledu veseli dejstvo, da sta med spomladanskim delom ekipo okrepila dva zelo kvalitetna in izkušena domača igralca, Gregor Kos in Tine Kravanja, kar je za naš proces izgradnje ekipe zelo pomembno. V poletnem prestopnem roku bomo v klub poskušali pripeljati še kakšnega kvalitetnega igralca, ki spada v kontekst našega kluba in lahko pomaga pri rasti in napredku ekipe. To bo še bolj pomembno, ker nas je zapustil naš najboljši strelec v pretekli sezoni, Danijel Šturm, ki je prestopil v Chiasso, ki igra v 2. Švicarski ligi. Čestitke Danijelu in vso srečo na njegovi poti. Upam da bo v bodoče še več podobnih primerov, saj je eden glavnih ciljev kluba, zagotoviti mladim čim boljši razvoj in jim pomagati na poti do igranja čim višjega nivoja nogometa.

Tako kot vedno, se tudi tokrat zahvaljujem našim zvestim navijačem. Vedno so naš 12. igralec, doma in v gosteh. Prepričan sem da bomo ostali v dobrih odnosih še naprej in se bomo kmalu spet skupaj veselili uvrstitve v 2. ligo.

 

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria