NA ZIMSKI PREMOR Z ZMAGO PROTI PLAMI

Z današnjimi tekmami se je končal jesenski del prvenstva v 3. SNL zahod. TKK Tolmin je gostil ekipo Plame Podgrad, in zmagal s končnim izzidom 2:0.

Tolminci so tekmo začeli v nekoliko spremenjeni postavi, saj je so zaradi poškodb, kartonov ali samo zaradi počitka manjkali nekateri standardni člani začetne enajsterice.

Kljub temu, da Plama zaseda zadnje mesto na lestvici, so se gostje pokazali kot trd nasprotnik, ki zagotovo zna igrati kvaliteten nogomet. V 15. minuti so gostje celo zatresli vratnico, v 23. minuti pa je po prodoru Kumra vodilni zadetek za TKK Tolmin dosegel Lapanja. Kmalu zatem bi izzid lahko že bil izenačen, saj je po nesporazumu med Maticom Peršetom, ter vratarjem Likarjem, Perše komaj še rešil avtogol. Gostje so do konca prvega polčasa zapretili še iz prostega strela, katerega je Likar izvrstno ubranil, za TKK Tolmin pa je s strelom z glavo nevarno zapretil Kumer.

V drugem polčasu so gostje nekoliko padli, Tolminci pa so si pripravili več priložnosti, ki pa so večinoma ostale neizkoriščene. Najprej je lepo priložnost zgrešil Zornik, potem je po zelo lepo odigrani akciji gol dosegel Kucalović, vendar pa so sodniki gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja, proti vratom gostov je sam stekel tudi Lapanja, ki so ga gostje približno 20 metrov od vrat zaustavili s prekrškom, v 72. minuti pa so Tolminci vendarle povišali vodstvo, strlec je bil Tine Kravanja. Do konca tekme se je zvrstilo še nekaj priložnosti na strani domačih, vendar se izzid ni spremenil.

Prvenstvo se s spomladanskim delom spet nadaljuje 16.3.2019, ko v Tolmin prihaja FC Koper.

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria