MENJAVA NA KLOPI TKK TOLMINA

Danes je prišlo do spremembe na klopi članske ekipe TKK Tolmin. Jan Kragelj in Uroš Rutar sta odstopila z mesta glavnega trenerja in pomočnika trenerja članske ekipe. Od danes dalje Tolmince na treningih začasno vodi in pripravlja na sobotno tekmo na Brajdi proti NK Brinje Grosuplje Saša Kolman.

Jan Kragelj je bil na čelu tolminskega članskega moštva od sredine spomladanskega dela sezone 2016, še pred tem pa je bil ca. pol leta pomočnik glavnemu trenerju Borutu Jermolu. Uroš Rutar je vlogo pomočnika prevzel v začetku sezone 2017/18. V tem obdobju je TKK Tolmin v sezoni 2015/16 osvojil 9. mesto v 2. SNL, kar ni bilo dovolj za obstanek med drugoligaši, nato pa v 3. SNL, 5. mesto v sezoni 2016/17 (prvak Cherrybox Tabor), 2. mesto v sezoni 2017/18 (prvak Vitanest Bilje), 2. mesto v sezoni 2018/19 (prvak Koper) in 6. mesto v lanski predčasno končani sezoni (prvak Primorje). “Kwesto” in “Učo” tolminsko klop zapuščata po sedmih odigranih krogih sezone 2020/21 na 5. mestu prvenstvene lestvice. V imenu kluba se jima zahvaljujemo za uspešno in predano delo v tem obdobju in verjamemo, da pri NK Tolminu še nista rekla zadnje besede. Jan Kragelj bo še naprej ostal vpet v delovanje Nogometne šole Hidria Tolmin.

Izjava Jana Kraglja: Spremembe so sestavni del življenja in tako je po več kot štirih letih prišel čas za moje slovo iz mesta trenerja članske ekipe NK Tolmin. Rad bi se zahvalil upravi kluba za zaupanje, vsem trenerjem in klubskim delavcem za sodelovanje in pomoč, igralcem za ves vložen trud ter zvestim navijačem za podporo. NK Tolminu v bodoče želim veliko športnih uspehov in na splošno vse dobro.

Kot rečeno je danes (sreda) svoj prvi trening s člansko ekipo že opravil Saša Kolman, katerega vsi dobro poznamo. Saša si je, kljub le 36-im letom, nabral že precej domačih in mednarodnih trenerskih izkušenj. Veseli nas, da je Saša pripravljen NK Tolminu pomagati v trenutni situaciji in mu želimo uspešno delo in čim boljše rezultate.

Izjava Saše Kolmana: Po prihodu iz tujine, še vedno čakam na nov izziv. Trenutna situacija v nogometu je zelo težka, zato sem izjemno vesel, da lahko NK Tolminu, ki je moj lokalni klub, do nadaljnjega pomagam in mu vrnem vse, kar je bilo od malih nog, vloženo vame. Vse dokler se za klub ne najde dolgoročna rešitev, bom s ponosom predstavljal rdeče-črne barve.

 

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria