LUKA VOLARIČ: NA BRAJDI JE VEDNO TEŽKO IGRATI

V NK Domžale so včeraj po žrebu Pokala Hervis opravili intervju s svojim igralcem Luko Volaričem. Luka je odigral izjemno uspešno sezono in pol v članski ekipi NK Tolmin, nato prestopil v NK Krško in potem letos junija v NK Domžale.

Nogometna zveza Slovenije je v Nacionalnem nogometnem centru v Brdu pri Kranju izžrebala pare drugega kroga Pokala Slovenije. Domžalčani, ki so bili zaradi nastopanja v kvalifikacijah za evropsko lig v prvem krogu prosti, so bili v vlogi nosilca, kar je pomenilo, da bi lahko od prvoligaških tekmecev dobili le Aluminij, Kalcer Radomlje ali Krško.

Luka Volarič

Žreb je določil, da se bodo pokalni prvaki iz leta 2011 pomerili z Tolminom, ki nastopa v 3. slovenski ligi zahod. Tekma bo 7. ali 14. septembra v Tolminu. Prvega nasprotnika Domžal v pokalnem tekmovanju najbolje pozna Luka Volarič: ”Tolmin je moj matični klub, za katerega sem igral tako v mlajših selekcijah kod tudi med člani. Po vrnitvi iz Nove Gorice smo s prvim moštvom pred dvema sezonama poskrbeli za izjemen uspeh, saj smo se uvrstili v drugo slovensko ligo,” se je svojega nogometnega udejstvovanja v Tolminu spomnil 25-letni krilni napadalec, ki opozarja: ”Na Brajdi je bilo vedno težko osvajati točke, kar so občutili nekateri standardni drugoligaši in tudi Maribor se je lani precej namučil v pokalu. Tolmin ima zelo borbeno ekipo, ki ima glasno podporo svojih navijačev. Če tekme ne vzameš resno, se lahko hitro znajdeš v velikih težavah.”

Luka Volarič

Novinec ob Kamniški Bistrici je z nami delil še eno zanimivost: ”Lepo se bo spet vrniti domov, v okolje, kjer sem odraščal. Tam imam veliko prijateljev in z nekaterimi sem še vedno v stiku. Nazadnje, ko smo se slišali, mi je bivši soigralec dejal: ‘Če se prej ne vidimo, se pa v pokalu.’ In res se bomo,” je z nasmeškom na obrazu zaključil Volarič.

Pari, 2. kroga Pokala Slovenije:
TKK Tolmin – Domžale
Jadran Dekani – Rudar Velenje
Kalcer Radomlje – Maribor
Turnišče – Olimpija Ljubljana
Nafta 1903 – Gorica
Roltek Dob – Krka
Krško – Celje
Luka Koper – Aluminij

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria