KLJUB DOBRI PREDSTAVI, NOV PORAZ TKK TOLMINA

Ekipa TKK Tolmina je morala tudi v domači tekmi proti Roltek Dobu priznati premoč nasprotni ekipi in tako še naprej ostaja pri le dveh točkah. Rezultat tekme je bil 2:3 (0:0).

V začetku tekme je igra potekala med obema kazenskima prostoroma, ni bilo izrazitih priložnosti. V prvem delu je tolminska ekipa najprej resno zapretila ob prodoru Jake Lipužiča v kazenski prostor, še bolj pa tik pred iztekom polčasa, ko odličen prodor in podaje Danjela Rakuščka ni pretvoril v zadetek Osuji Bede Amarachi.

V drugem polčasu pa je TKK Tolmin že takoj na začetku zasluženo povedel. Globinsko podajo Matije Šuligoja je izkoristil Aljaž Kanalec, vtekel v prazen prostor, preigral vratarja Albina Vezirovića ter poslal žogo v prazno mrežo (1:0). Žal je vodstvo domačih trajalo le 4 minute. Nespameten drugi rumeni karton je najprej prejel Jaka Lipužič, prosti strel pa je ob slabem posredovanju domačega vratarja Marka Deronje v gol pospravil Jernej Leskovar (1:1). Kljub igralcu manj na strani Tolmina, smo do konca tekme gledali izenačeno tekmo, igra pa je bila bolj raztrgana. V 76. minuti je še eno napako storil Marko Deronja in po udarcu iz kota so gostje prešli v vodstvo (1:2). Rdeče-črni so tokrat odlično odreagirali in že dve minuti kasneje izenačili. Po podaji Saše Ogriča je lepo prodrl Matic Slavec, ki je zaposlil Amarachija, ta pa je tokrat le dosegel svoj prvenec v vrstah Tolmina (2:2). Že dobro minuto kasneje je imel TKK Tolmin izjemno priložnost za vodstvo, ampak Boban Kucalović in Dalibor Sokanović sta eden za drugim preslabo streljala. Kazen je prišla kmalu in v 81. minuti je Albert Račić odlično izvedel prosti strel iz 25-ih metrov in s tem odločil tekmo v korist Dobljanov (2:3).

Rdeče-črnim pri sobotni predstavi težko karkoli očitamo, po prikazanem bi si zaslužili vsaj remi, verjetno pa celo zmago. Trenerski dvojec Borut Jermol – Jan Kragelj, ki je zamenjal Davida Kanalca in Petra Hočevarja, tako po dveh tekmah ostaja brez točk, verjamemo pa, da te zagotovo pridejo kmalu.

Naslednjo soboto ob 15.30 TKK Tolmin čaka nova tekma pred domačimi gledalci, ko na Brajdo prihaja neugodni Aluminij. Lani se nam je prav proti Kidričanom krivulja rezultatov obrnila – kako bo letos?

 

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria