KADROVSKE SPREMEMBE IN PRIPRAVLJALNE TEKME PRED ZAČETKOM SEZONE

Do začetka novega prvenstva 3. SNL-zahod ostaja še 14 dni, tako da naša članska ekipa vstopa v sklepno fazo priprav. Čeprav ekipa še ni dokončno formirana, je trenutna forma Tolmincev kar spodbudna. Tako lahko optimistično pričakujemo začetek sezone, konec katere bo NK Tolmin obeležil 100 let obstoja kluba.

Kot je to običajno, je v zasedbi pred novo sezono prišlo do nekaterih sprememb. TKK Tolmin je za NK Žiri že pozimi zamenjal Jaka Lapanja, ki je letos poleti tudi dokončno prestopil med Žirovce. Tolmince so poleti zapustili še Gregor Debenjak (NK Primorje), Matija Šuligoj (verjetni konec kariere), Bruce Dowlin (ZDA), Sebastjan Lesjak (?) in nekateri fantje, ki so dobivali manj priložnosti za igro: Fitim Zabeljaj, Nik Kutin in Aljaž Leban.

Trenerja Jan Kragelj in Uroš Rutar sta imela na razpolago okrepljeno zasedbo že pred pomladanskim delom lanske sezone, ki potem zaradi znanih razlogov ni bila odigrana. TKK Tolminu se je pozimi priključil Nejc Kolman, letnik 1989, ki se je v TKK Tolmin vrnil iz Avstralije. Po pol leta nastopanja za drugoligaša iz Brd, se je med rdeče-črne vrnil tudi Matic Perše (letnik 1996), iz NK Bravo pa je v TKK Tolmin prestopil Blaž Kanalec (letnik 2001). Vsi trije bodo del naše ekipe tudi v prihajajoči sezoni. Poleg njih se med rdeče-črne iz NK Bravo seli tudi vezni igralec Žiga Jančič (letnik 1999), sicer doma iz Tržiča, ki v močni zasedbi NK Bravo v prvoligaški konkurenci letos ni dobil prave priložnosti za igro. Po zaključenem mladinskem stažu v našem klubu med člane prehajata Tobija Bajt in Miha Muznik (oba letnik 2001), prav tako pa vsaj del treningov s člani opravljajo tudi nekateri obetavni člani naše mladinske vrste: Arian Zabeli, Bor Šulin, Leon Korošec in Miha Jermol. Do konca prestopnega roka v TKK Tolminu računamo na še kakšno okrepitev igralskega kadra, s čimer želimo podkrepiti ambicije za boj za najvišja mesta v novi tekmovalni sezoni.

V času priprav so rdeče-črni fantje doslej odigrali tri pripravljalne tekme.

Rezultati pripravljnih tekem:

TKK Tolmin – Adria Miren 6:1

Strelci: Perše M. 2x, Šturm, Kanalec, Kutin, Kravanja

TKK Tolmin – Šenčur 1:2

Strelci: Perše D.

TKK Tolmin – Brda 3:0

Postava: Mavrič, Šturm, Kavčič, Kumer, Kos, Kutin, Kravanja, Perše D., Jančič, Perše M., Edafe; s klopi so v igro vstopili: Rakušček, Zornik, Rutar, Kanalec, Jarc, Bajt, Konec.

Strelci: Jančič, Kavčič, Šturm

Zadnje pripravljalne tekme bodo odigrane v naslednjih terminih:

  • torek, 4.8., ob 18.30, na Brajdi proti Bilje U19
  • petek, 7.8., ob 18.30, v Biljah proti ND Bilje
  • sobota, 8.8., v Idriji proti ND Idrija

V Idriji letos ponovno vzpostavljajo člansko ekipo, trener pa bo Sašo Ogrič.

Po petkovi tekmi v Biljah in sobotni v Idriji bodo sledili zadnji treningi pred začetkom sezone 2020/21, ko bo NK TKK Tolmin na Brajdi, v soboto, 15.8. , ob 17.00 gostil gorenjskega novinca v 3. ligi – NK Škofja Loka.

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria