GREGA DEBENJAK PRVA OKREPITEV TKK TOLMINA ZA NOVO SEZONO

Članska ekipa NK Tolmin, ki bo tudi v novi sezoni nosila ime glavnega sponzorja TKK d.o.o., bo začela priprave na novo sezono 10. julija. Po 2. mestu v lanski sezoni 3. SNL- zahod je letos pred našo ekipo zahtevnejše tekmovanje, kajti dosedanje štiri 3. nogometne lige se združujejo v dve. V vsaki od dveh 3. lig bo 14 ekip, TKK Tolmin pa bo poskušal osvojiti 1. mesto v zahodnem delu tekmovanju.

Kot prva okrepitev pred novo sezono se je TKK Tolminu včeraj uradno pridružil 22-letni in 186 cm visoki centralni napadalec Grega Debenjak. Grega prihaja iz Goriških brd, v svoji karieri pa je igral za kadetsko in mladinsko ekipo ND Gorica, za NK Brda v 2. SNL in 3. SNL ter zadnje pol sezone za ND Adria v 3. SNL. Za Adrio je na 12-ih tekmah dosegel 8 zadetkov, med drugim tudi hat-trick proti TKK Tolminu v maju na Brajdi ob naši zmagi 6:4. Verjamemo, da bo Grega odlična okrepitev za našo ekipo na poziciji, kjer smo bili doslej relativno tanki.

Grega Debenjak je prvi novinec pri NK Tolminu in pomeni najavo sestave močne ekipe pred novo sezono. Ekipa pa bo doživela še nekaj sprememb. Po polletni študijski pavzi se k rdeče-črnim spet vrača Jaka Lapanja, ki bo prav tako zanimiva dodatna izbira Janu Kraglju in Urošu Rutarju v napadalnem delu naše ekipe. Na prvih treningih se bodo dokazovali tudi nekateri mladinci iz NŠ Hidria Tolmin, ki z novo sezono prestopajo med člane.

TKK Tolmin je že zapustil vratar Matheus Bova, prav tako se je po polletni posoji v FC Chiasso vrnil Danijel Šturm. Glede na ta dva in morebiten še kakšen odhod, smo v razgovorih z novim vratarjem in še nekaterimi igralci. Želimo sestaviti ekipo, ki bo lahko v sezoni 2019/20 osvojila naslov prvaka in napredovala v 2. SNL. S tem sledimo cilju, da članska ekipa NK Tolmin ob 100. obletnici kluba leta 2021 doseže nov rezultatski vrh.

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria