GLADKA ZMAGA V POSTOJNI

TKK Tolmin je z odliko odigral tudi svojo drugo uradno tekmo v sezoni 2016/17. Po sredini zmagi v Pokalu Hervis v Bogojini, so tudi v Postojni tolminski strelci dosegli 5 zadetkov, ob tem pa tokrat ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. Ob koncu tekme je bilo 5:0, Tolminci pa so že ob polčasu imeli tri zadetke prednosti.

V ekipi Tolmina je mesto v prvi enajsterici na poziciji osrednjega branilca, ob poškodbi Simona Sladiča, presenetljivo zasedel drugi “veteran”, Uroš Rutar – Učo. Prav Učo je že v 7. minuti po udarcu iz kota tudi načel postojnsko mrežo (0:1). Mesto v prvi enajsterici je našel tudi šele 17-letni Danijel Šturm, ki je odigral zelo solidno tekmo. Enako velja za njegovega 3 leta starejšega brata Janija. V zadnji liniji je na boku igral še Matic Perše. Danjel Rakušček, Klemen Jarc in Bine Kavčič so tvorili vezno linijo, Boban Kucalović, Peter Kavčič in Tine Zornik pa so bili najbolj ofenzivno usmerjeni igralci. Tine Zornik je v prvem polčasu dosegel preostala dva zadetka za TKK Tolmin. Najprej je zadel iz bližine po predložku na drugo vratnico, v drugo pa po strelu iz 18-ih metrov.

V drugem polčasu sta zadetka za Tolmince dosegla še Danjel Rakušček in Peter Kavčič, priložnost za igro pa so dobili še Jernej Leban, Miha Torkar in Jan Zaletelj. Tudi v drugem delu igra so naši fantje nadzirali potek tekme in bili boljši nasprotnik, vendar pa je bilo na težkem igrišču in v vetrovnem vremenu težko dosegati zadetke. Tudi domači so v začetku drugega polčasa zadeli prečko ter občasno zapretili našemu vratarju Blažu Draščku.

Zapisnik tekme lahko najdete na naslednji povezavi:

http://www.nzs.si/tekmovanja/?action=tekma&id_menu=300&id_tekme=42719

V 2. krogu se bo TKK Tolmin prvič letos na Brajdi pomeril proti tradicionalnemu rivalu iz Bilj. Ekipa Bilj bo, kljub porazu proti Vipavi, precej resnejši tekmec od Postojnčanov, ki se bodo po vsej verjetnosti borili za obstanek v 3. SNL – zahod. Tekma bo na sporedu v soboto ob 16.00.  Vabljeni!

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria