FANTASTIČNA PREDSTAVA TKK TOLMINA V KOPRU

TKK Tolmin je na Bonifiki po odlični predstavi s 4:2 premagal favorizirani FC Koper in s tem dosegel eno izmed svojih največjih zmag.

Derbi med vodilnima ekipama lige je upravičil pričakovanja. Ambient koprske Bonifike, odlična travnata površina, tekmeca željna dokazovanja, gledalci obeh ekip na tribunah …

Za Tolmince se je tekma začela po najboljšem mogočem scenariju. Po odvzeti žogi na sredini igrišča je lepo prodrl izjemno razpoloženi Matic Perše, ki je podal na drugo vratnico Gregorju Kosu, ta pa je žogo z bližine potisnil v mrežo za vodilni zadetek. Na semaforju 0:1 in prvi od številnih delirijev navdušenja za vse navijače Tolmina že po manj kot pol minute tekme. Ko so domači  kolikor toliko prišli k sebi in začeli pritiskati proti vratom Uroša Likarja, je za njih sledil novi, tokrat dvakratni, šok. V zaporedju dveh minut je Tine Kravanja, po hitrih kombinacijah ob odvzeti žogi, povišal najprej na 2:0 in nato še 3:0 za Tolmince. Po šestnajstih minutah igre je bil Koper povsem razbit, pogled na semafor pa fantastičen. Vseeno so se domačini po nekaj minutah zbrali in pokazali svojo kvaliteto ter začeli močno pritiskati na vrata rdeče-črnih. Likar je moral prvič po žogo v svojo mrežo po diagonalnem strelu Edina Fatića z roba kazenskega prostora. Tudi Tolminci so slabo odreagirali po prejetem zadetku in odlični Edi Baša je izkoristil nezbranost v obrambi rdeče-črnih ter znižal na 2:3. Do konca polčasa so sledile težke minute za naše fante, vendar pa se rezultat ni več menjal.

V drugi del igre so Tolminci vstopili odlično. Igrali so izjemno borbeno in samozavestno ter iz minute v minute bolj držali niti igre pod svojo kontrolo. Sicer izjemen tempo igre je v drugem polčasu nekoliko padel, priložnosti za zadetek je bilo na obeh straneh manj. Nov zadetek sijajnega Tineta Kravanje v 86. minuti je prišel kot češnja na torti ter dokončno potrdil zmagovalca. 4:2 za TKK Tolmin in nepopisno veselje na tolminskem delu tribune na Bonifiki. Zmaga za zgodovino!!! 

Še v naslednjem krogu bodo Tolminci igrali domačo tekmo na Logu, nato pa se 10. novembra selijo na prenovljeno Brajdo. V soboto ob 14.00 nam v goste prihaja mirenska Adria, nova zmaga pa je nujna za potrditev velikega koprskega uspeha.

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria