DOKONČNO OBLIKOVAN IGRALSKI KADER TKK TOLMINA ZA JESEN 2020

TKK Tolmin je zelo uspešno startal v novo prvenstvo 3. SNL-zahod. V prvih treh tekmah so rdeče-črni dosegli 3 zmage in tako, poleg Ilirije in Postojne, z maksimalnim izkupičkom delijo vrh lestvice.   S tem je ekipa potrdila ambicije za boj za osvojitev naslova prvaka, kar je cilj kluba v sezoni, konec katere, bo NK Tolmin obeležil 100 let obstoja kluba.

V zadnjih dneh prestopnega roka se je TKK Tolmin dodatno okrepil na mestih, kjer je bila ekipa kadrovsko najbolj podhranjena. Del tolminske članske ekipe so postali Klemen Jerkič, Goran Trivunović in Luka Mohenski. Klemen Jerkič (letnik 1989) je stari znanec primorskih nogometnih zelenic, kajti igral je že v Primorju, Biljah, Adrii, Tabor Sežani in Gorici. Klemen, ki je okrepil našo branilsko vrsto, si je žal poškodoval gleženj ob doseženem zadetku na sobotnem debiju, tako da bo nekaj časa odsoten. Goran Trivunović (letnik 2000) je krilni napadalec in bivši mladinec Gorice. Lani si mu ni uspelo izboriti večje minutaže pri članih Gorice, letos pa je iz Gorice posojen v Tolmin, kjer se bo poskušal dokazati. TKK Tolminu se je pridružil tudi Luka Mohenski (letnik 1999), prav tako krilni napadalec, doma iz Varaždina, ki je mladinsko šolo oddelal pri Varteksu. Nato je Luka pri članih igral v 2. in 3. hrvaški nogometni ligi ter lani v Postojni, ko se je ta prebila iz Primorske v 3. SNL. Za TKK Tolmin smo sicer registrirali še enega nogometaša iz Varteksove nogometne šole –Marina Malarića (letnik 2000). Marin je srednji branilec, je pa vprašanje, če bo sploh prišel v Slovenijo, kajti meje so sedaj precej težje prehodne in karantena obvezna.

Vse spremembe v ekipi TKK Tolmin po prekinitvi lanske sezone marca so:

Odhodi: Jaka Lapanja (NK Žiri), Gregor Debenjak (NK Primorje), Matija Šuligoj (NK Vipava), Bruce Dowlin (ZDA), Sebastjan Lesjak (Italija), Fitim ZabeljajNik Kutin in Aljaž Leban.

Prihodi: Nejc Kolman, Matic Perše, Blaž KanalecŽiga Jančič, Klemen Jerkič, Goran Trivunović in Luka Mohenski.

V ekipo se poskuša prebiti tudi bivši član naše mladinske ekipe, Tobija Bajt, medtem ko je njegov sovrstnik, Miha Muznik, resneje poškodovan. Del treningov s člani opravljajo tudi nekateri obetavni člani naše mladinske vrste: Arian Zabeli, Bor Šulin, Leon Korošec in Miha Jermol.

Igralski kader TKK Tolmina za jesenski del sezone 2020/21 je tako sledeč:

Vratarji: Jaka Konec in Matej Mavrič.
Branilci: Bine Kavčič, Gregor Kos, Jani Šturm, Klemen Jerkič, Marin Malarić, Miha Muznik, Nejc Kumer in Tobija Bajt.
Vezisti: Dani Perše, Danjel Rakušček, Eldit Istrefi, Klemen Jarc, Luka Rutar, Nejc Kolman, Tim Kutin in Žiga Jančič.
Napadalci: Blaž Kanalec, Boban Kucalović, Goran Trivunović, Luka Mohenski, Matic Perše, Tine Kravanja in Tine Zornik.

 

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria