DANIJEL ŠTURM PRESTOPIL V FC CHIASSO

Z veseljem lahko potrdimo, da je dokončno sklenjen dogovor za prestop našega igralca Danijela Šturma v FC Chiasso.

FC Chiasso je član švicarske 2. nogometne lige in je znan po zelo dobrem delu z mladimi nogometaši. Kraj Chiasso je lociran tik ob italijansko-švicarski meji, zelo blizu je mondeni Como, pa tudi do Milana ni daleč. FC Chiasso je po organizacijskem ustroju in finančni moči primerljiv z najboljšimi klubi v Sloveniji.

Čeprav je imel Danijel Šturm v pravkar končani sezoni še pravico nastopa za mladince, je z 20-imi doseženimi zadetki postal eden izmed najboljših strelcev 3. SNL – zahod. S svojimi predstavami je postal zanimiv različnim močnejšim klubom doma in v tujini.

Mlajši od bratov Šturm je v torek odpotoval v Švico, kjer so bile dorečene zadnje podrobnosti dogovora. S svojim novim klubom je Danijel sklenil 4-letno profesionalno pogodbo. FC Chiasso je včeraj začel s pripravami na naslednjo sezono in Danijel se je že udeležil prvega treninga. Prav tako je FC Chiasso Danijela že predstavil na svoji spletni strani skupaj z ostalimi tremi novinci v ekipi, ki prihajajo na kaljenje v Chiasso iz najboljšega švicarskega kluba FC Basla. Povezavo na spletno stran FC Chiassa lahko najdete tukaj: https://fcchiasso.ch/raffica-di-colpi-altri-quattro/

Z dogovorom o prestopu smo zadovoljni tudi v NK Tolmin, ki je za Danijela prejel nadomestilo in zadržal delež lastniških pravic ob njegovem naslednjem prestopu. Za naš klub je to največji prestop v zgodovini, verjamemo pa, da se podobne zgodbe lahko ponovijo tudi v prihodnje.

Danijelu se zahvaljujemo za njegov prispevek k rezultatom NK Tolmin, čestitamo tudi vsem trenerjem, ki so ga pripeljali do te točke in mu hkrati želimo veliko uspehov na njegovi nadaljnji nogometni poti. Verjamemo, da FC Chiasso ni niti zadnja, niti najpomembnejša postaja v Danijelovi karieri.

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria