DANIJEL ŠTURM NADALJUJE KARIERO V MARIBORU

Danijel Šturm je v teh dneh podpisal 4-letno pogodbo z NK Maribor. Veseli smo, da se je Danijelu uspelo prebiti v vrste najtrofejnejšega slovenskega kluba in veseli smo, da je pomemben delež k temu prispeval tudi NK Tolmin.

Danijel je bil član NK Tolmina od najmlajših let in del naše izjemno nadarjene generacije fantov letnika 1999. Tudi ostali fantje iz te generacije (Uroš Likar, Nik Jermol, Tim Kutin, Dani Perše, Luka Rutar) si uspešno utirajo pot v članski nogomet in prevzemajo vse pomembnejše vloge v svojih ekipah. Prav Danijel pa je tisti, ki je največji del mladinske kariere prebil v Tolminu in zelo zgodaj dobil ter izkoristil priložnost za igro v naši članski ekipi. To mu je zagotovo pomagalo k hitrejšemu napredku v primerjavi s fanti, ki nastopajo v mladinskih ligah ter ga pripeljalo do kasnejših prestopov v Švico in nato v Bilje. Podobnih priložnosti bodo v prihodnosti deležni tudi ostali najbolj nadarjeni in najbolj delovno zagnani fantje iz našega kluba.

Zelo pomembno vlogo pri Danijelovem nogometnem preboju je torej odigrala tudi usmeritev in podpora vodstva NK Tolmin, predvsem pa ne smemo pozabiti Danijelovih trenerjev skozi njegov celoten razvoj vse do danes. Pohvaliti gre vse, še posebej pa moramo izpostaviti Jana Kraglja, ki je v Danijela vedno verjel, mu dal priložnost za igranje pri članih in z njim opravil ogromno različnih treningov ter pogovorov. Korektno je vedno bilo tudi sodelovanje med NK Tolmin in NK Bilje, kjer je Danijel v zadnje pol sezone, tudi ob pomoči dodatnih individualnih treningov s Klemnom Jarcem v Tolminu, doživel dokončni razcvet.

Danijel je s prestopom v NK Maribor naredil ogromen korak naprej, je pa še zelo mlad in verjamemo, da je pred njim še lepa nogometna kariera. Srečno!

Več o Danijelovem prestopu si preberite spodaj:

https://www.nkmaribor.com/novice/?id=10598

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria