ČLANI SE PRIPRAVLJAJO NA NOVO SEZONO

V Nogometnem klubu Tolmin smo že debelo zakorakali v priprave na novo nogometno sezono. Na žalost bo naša članska ekipa po dveh drugoligaških sezonah, ki sta prinesli največje uspehe v zgodovini kluba, spet nastopala v 3. slovenski nogometni ligi – zahod.

Tekmovanje v 3. SNL – zahod se bo pričelo 20.8., še pred tem (17.8.) pa bo NK TKK Tolmin gostoval v Bogojini, blizu Murske Sobote, kjer se bo z domačim klubom pomeril v 1. krogu pokala Hervis. V ligaškem tekmovanju bo prvo tekmo TKK Tolmin odigral v Postojni, 27.8. pa bo sledila prva tekma na domači Brajdi proti NK Bilje.

V klubu se bomo zopet morali privaditi na tekmece iz primorskega dela Slovenije, kar pa bo dobrodošlo vsaj iz vidika krajših gostovanj in lokalnih derbijev. V 3.SNL – zahod bodo poleg TKK Tolmina, Postojne in Bilj nastopali še naslednji klubi: Adria Miren, Ajdovščina, Vipava, Tabor Cherry box 24 Sežana, Jadran Dekani, Ilirska Bistrica in MNK Izola.

Tolminci so s pripravami začeli sredi julija in medtem že odigrali prvo pripravljalno srečanje. Na Brajdi so naši fantje prejšnjo soboto remizirali z izidom 0:0 proti ekipi NK Žiri. Ta vikend bo članska ekipa opravila po dve aktivnosti dnevno, v nedeljo popoldne pa bo na Brajdi odigrana tudi tekma proti Ajdovščini. V sredo se bo nato TKK Tolmin pomeril še proti ekipi Lesc.

V ekipi TKK Tolmina je/bo tudi tekom letošnjega poletja prišlo do določenih sprememb v igralskem kadru. Tako so ekipo že zapustili Dejan Sokanović (Manzano), Vasja Simčič (Koper), Marko Rojc (Brda), Matic Slavec (Tabor Sežana), Anže Kuraj (Brda), Matija Jarc, Eric Paravić in Roy Rudonja.

Ekipi so se pred novo sezono priključili naslednji igralci:

 • Blaž Drašček (l. 1998) – obetavni vratar iz ND Gorica, ki se je v Tolminu dokazal na treningih spomladi;
 • Jani Šturm (l. 1996) – po uspešni sezoni v NK Žiri, se vrača iz posoje nazaj v Tolmin;
 • Aleksandar Mandić (l. 1990) – nekdanji veliki up, ki se bo prvič preizkusil pri članih v Tolminu;
 • Perše Matic (l. 1996) – vrača se v Tolmin po igranju za Izolo;
 • Karba Blaž (l. 1992) – vezist iz Bovca, ki bo po nekaj sezonah spet igral za Tolmin;
 • Zaletelj Jan (l. 1994) – po dveh sezonah premora, bo spet igral za Tolmin
 • Konec Aleksander (l. 1993) – po nekaj sezonah premora bo spet igral za Tolmin;
 • Bratina Žan (l. 1997) – prvo leto v članski ekipi;
 • Zabeljaj Fitim (l. 1997) – prvo leto v članski ekipi;
 • Sladič Simon (l. 1976) – zimzeleni nekdanji kapetan, ki bo pomagal ekipi po najboljših močeh;
 • Pavšič Tine (l. 1983) – drugi Idrijčan, poleg Saša Ogriča, ki bo pomagal Tolminu po potrebi.

Poleg tega bodo članom priključeni še nekateri obetavni mladinci, od katerih bodo vsaj nekateri zagotovo dobili tudi priložnost za igranje v članskem moštvu. To so Danijel Šturm, Tim Kutin, Jaka Konec, Natan Leban, Luka Rutar in Tilen Pirih.

Iz lanske sezone v Tolminu zagotovo ostajajo Klemen Jarc, Bine Kavčič, Peter Kavčič, Boban Kucalović, Jaka Lipužič, Danjel Rakušček in Sašo Ogrič, želimo pa si, da bi ostala tudi Matija Šuligoj in Dalibor Sokanović. Igralski kader sicer še ni dokončno izoblikovan, tako da so do konca avgusta zelo verjetne še določene spremembe – v smeri še kakšnega prihoda skoraj zagotovo.

Trenerji ekipe v novi sezoni bodo Slobodan Veličković, Jan Kragelj in Nejc Rutar.

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria