ČLANI SE PRIPRAVLJAJO NA NOVO SEZONO

Članska ekipa NK TKK Tolmin za sezono 2018/19 počasi dobiva končno podobo. Naši fantje trenirajo že vse od 10. julija in tudi že igrajo prve pripravljalne tekme.

Zaenkrat sta največji spremembi v ekipi odhod Danijela Šturma v FC Chiasso in prihod Bineta Kavčiča iz NK Brda. Verjetno bo ekipo zapustil tudi Američan Bruce Dowlin, za TKK Tolmin pa bodo igrali dosedanji mladinci, od katerih je večina zbirala minute v članski ekipi že lani: Tim Kutin, Luka Rutar, Nejc Kumer, Dejan Klemenčič in Nik Kutin. Pri TKK Tolminu bo v novi sezoni igral tudi Dani Perše, še en fant rojen leta 1999, ki je lani nastopal za mladinsko ekipo Bilj.

Pomembni okrepitvi je naša ekipa sicer dobila že sredi lanskega pomladanskega dela prvenstva, ko sta se nam pridružila Tine Kravanja in Gregor Kos. Oba bosta v novi sezoni z nami vse od začetka. Tekom pretekle sezone so končali z igranjem za NK Tolmin Žan Bratina, Ivan Medic in Blaž Karba, ki sicer niso imeli pomembnejše vloge v ekipi. Vratar Jernej Požar in Peter Kavčič še vedno vlečeta poškodbi kolena.

TKK Tolmin je že odigral dve pripravljalni srečanji. Najprej se je naša ekipa pomerila z novim drugoligašem iz Bilj in izgubila z rezultatom 1:3. V soboto pa so naši fantje krajše priprave na Vojskem sklenili s tekmo v Tolminu proti Ajdovščini. Rezultat tekme je bil kar 5:0 v našo korist.

TKK Tolmin : Vitanest Bilje  1:3 

Postava TKK Tolmin: Božič Gašper, Kavčič Bine, Kutin Tim, Kumer Nejc, Perše Matic, Kutin Nik, Rutar Luka, Rakušček Danjel, Jarc Klemen, Lapanja Jaka, Sokanović Dalibor. Igrali so še Perše Dani, Drol Luka, Bajt Tobija, Konec Jaka.

Strelec: Sokanović

TKK Tolmin : Primorje Ajdovščina 5:0

Postava TKK Tolmin: Božič Gašper, Kavčič Bine, Kutin Tim, Kumer Nejc, Perše Matic, Kravanja Tine, Rutar Luka, Rakušček Danjel, Jarc Klemen, Lapanja Jaka, Sokanović Dalibor. Igrali so še Kutin Nik, Rutar Aleš, Perše Dani, Drol Luka, Bajt Tobija, Klemenčič Dejan, Kucalović Boban.

Strelci: Lapanja 2x, Rutar L., Kumer, Kutin T.

Pred začetkom prvenstva, 18.8., bodo Tolminci odigrali še 3 pripravljalne tekme in sicer v soboto v Mirnu proti NK Adria, potem pa še z NK Škofja Loka in NK Žiri.

V prilogi si lahko ogledate še razpored prvenstva, ki ga TKK Tolmin začenja z dvema gostovanjema in domačim derbijem proti Kopru.

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria