ZMAGA PROTI IZOLI OHRANJA UPANJE NA NASLOV PRVAKA

V 24. krogu so naši nogometaši odigrali zadnjo domačo tekmo v letošnji sezoni, saj bodo zaradi prenove atletskih površin na Brajdi zadnje štiri tekme odigrali v gosteh.

Tokratni nasprotnik je bila Izola, ki zaseda tretje mesto na lestvici in je kot edina letos uspela premagati vodilne Bilje. V prvem polčasu smo videli rahlo terensko premoč domačinov. Lepa priložnost se je najprej ponudila Jarcu, ki je zadel prečko, v 35. minuti pa so Tolminci povedli. Malo izven kazenskega prostora je bil za TKK Tolmin dosojen prosti strel, ki so ga naši nogometaši na hitro izvedli, pred vratarjem gostov se je sam znašel Danijel Šturm, ki je žogo poslal v mrežo. Gostje so sicer protestirali pri sodniku, češ da prosti strel ni bil izveden na mestu prekrška, vendar ostalo je pri 1:0 za Tolmin.

V drugem polčasu smo videli še nekaj priložnosti, predvsem s strani domačinov, končni rezultat pa je z drugim golom v 77. minuti postavil Danijel Šturm. Nogometaš Izole je v kazenskem prostoru igral z roko, tako da je sodnik pokazal na enajstmetrovko, ko jo je zanesljivo izvedel Šturm.

Tik pred koncem tekme je rumeni karton prejel Dalibor Sokanović, ki posledično na žalost ne bo mogel pomagati TKK Tolminu na gostovanju v Biljah v naslednjem krogu.

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria