TOLMINCI TUDI PROTI DOBU BREZ TOČK

V 20. krogu prvenstva je moral TKK Tolmin pred domačimi gledalci priznati premoč Roltek Doba. Rezultat tekme je bil 1:3.

Od začetka se je igra v glavnem odvijala na sredini igrišča. V 15. minuti je prosti strel iz okrog 30-ih metrov oddaljenost od vrat Albina Vezirovića odlično izvedel Dejan Sokanović, ki je s pomočjo vratnice in gostujočega vratarja dosegel izjemen zadetek (1:0). Domači pa se niso veselili dolgo, kajti praktično že v naslednjem napadu so gostje dosegli redko viden zadetek. Slabo izbita žoga Matije Šuligoja se je odbila proti vratom Sebastjana Jermola, ki ob pomikanju nazaj ni uspel dovolj dobro posredovati in Uroš Klopčič je z bližine dosegel zadetek za izenačenje (1:1). Najlepšo akcijo na tekmi so gostje izvedli v 32. minuti, ko so domiselno izvedli prosti strel, predložek v sredino, pa je ob nezbranosti tolminskih igralcev Amer Krcić z glavo pretvoril v zadetek (1:2). Proti koncu polčasa so imeli najlepšo priložnost za izenačenje Tolminci preko Gregorja Kosa, ki pa je z glavo iz bližine za las zgrešil.

V drugem delu igre je takoj na začetku zapretil Dob, potem pa so več od igre imeli rdeče-črni. Zelo izrazitih priložnosti sicer ni bilo na nobeni strani, je pa TKK Tolmin bil najbolj blizu izenačenju preko Bobana Kucalovića, ki je po predložku s strani streljal preko vrat. Tik pred koncem tekme so po nevarnem kotu za domače, gostje izvedli uspešen protinapad, po katerem so dosegli tretji zadetek. Sodnik je v začetku akcije gostov spregledal očiten prekršek.

TKK Tolmin  bo v naslednjem krogu v nedeljo gostoval pri Triglavu iz Kranja, ki ima podobno kot Tolminci za seboj serijo štirih zaporednih porazov. Kdo bo serijo prekinil – verjamemo, da so tega sposobni naši fantje.

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria