TKK TOLMIN ZAČEL PRVENSTVO Z ZMAGO

TKK Tolmin je v tekmi 1. kroga sezone 2017/18 3. SNL-zahod prišel do težko priborjene zmage proti Fami Vipava. Rezultat tekme je bil 3:0, vendar pa so tudi gostje predvsem v prvem polčasu zamudili kar nekaj priložnosti za dosego zadetka. Prav neverjetno je, da gostje na tekmi niso zadeli niti enkrat, kajti kar trije zadetki so jim bili razveljavljeni (verjetno vsi upravičeno), štirikrat pa jim je pot v mrežo preprečil okvir vrat.

Tekma je bila v začetku enakovredna, nato pa je pri domačih zaradi poškodbe že v 9. minuti moral iz igre Tine Zornik. Po menjavi so bili gostje nevarnejši in v prvem delu polčasa kar trikrat zadeli okvir vrat Jerneja Požarja, dvakrat pa jim je sodnik upravičeno razveljavil zadetek. Potem so si tri obetavne priložnosti ustvarili tudi Tolminci, četrto pa je v 40. minuti po lepem strelu izkoristil Peter Kavčič in povedel svojo ekipo v vodstvo. Tik pred koncem prvega dela so gostje z glavo še enkrat zadeli okvir vrat.

V začetku drugem polčasu je po strelu iz kota Vipava dosegla še en zadetek, ki je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. V 67. minuti sta Jaka Lapanja in Tim Kutin odlično izigrala obrambo Vipave, Enej Kodelja pa je zagrešil prekršek za najstrožjo kazen in bil zaradi drugega rumenega kartona tudi izključen. Žal se je Tim Kutin ob posredovanju Kodelje tudi resneje poškodoval. Dalibor Sokanović je rutinirano izvedel enajstmetrovko za 2:0. V 81. minuti je “Dačo” zelo dobro predstavo kronal še z odličnim samostojnim prodorom in zadetkom za končnih 3:0. Ob koncu tekme so Vipavci dosegli še četrti neregularen zadetek na tej tekmi.

V naslednjem krogu bo TKK Tolmin ponovno igral doma. Na Brajdi bo v soboto ob 17.00 gostil novinca v ligi Jadran Hrpelje-Kozina.

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria