TKK TOLMIN S SEDMIMI ZADETKI PROTI ŠMARTNEMU SKLENIL KRSTNO SEZONO V 2. SNL

Z včerajšnjo tekmo proti zadnjeuvrščenemu Šmartnemu so Tolminci zaključili svojo prvo drugoligaško sezono z odliko. V Šmartnem je TKK Tolmin dosegel eno izmed najvišjih zmag med vsemi moštvi v letošnji sezoni 2. SNL in eno izmed svojih najvišjih zmag v zadnjih letih. Mlada ekipa Šmartnega je proti TKK Tolminu klonila z 2:7.

Prvi zadetek na tekmi so sicer dosegli domačini preko Osmana Sinanovića v 22. minuti. V tem trenutku je kazalo, da bodo domači svojo kožo prodali podobno drago, kot v prejšnjem krogu, ko je Aluminij šele proti koncu tekme dosegel drugi zadetek za zmago 2:0. Toda od 35. minute dalje je sledil pravi stampedo Tolmincev. Predvsem sta svoj šov ponovno imela brata Sokanović, ki sta v zadnjih dveh tekmah zabila kar 9 od tolminskih 11-ih zadetkov. Trikrat je tokrat zadel Dejan in dvakrat Dalibor. Pod preostala dva zadetka proti Šmartnemu sta se vpisala Luka Volarič za rezultat polčasa 1:2 in Matija Šuligoj iz enajstmetrovke. Ob vodstvu Tolmincev 7:1, je svoj drugi zadetek malo pred koncem tekme doseglo še Šmartno.

TKK Tolmin je z zmago v Šmartnem v zadnjem krogu osvojil 41 točk in končno 5. mesto na lestvici, kar je v skladu z našimi optimističnimi načrti pred začetkom sezone. Rdeče-črni so v krstni drugoligaški sezoni uspeli vsaj enkrat premagati prav vse ekipe v ligi, skupaj z Aluminijem so bili druga najbolj učinkovita ekipa, poleg prvakov iz Krškega, pa je za strokovno javnost prav naša ekipa najbolj prijetno presenečenje tekmovanja.

Vsem igralcem skupaj s strokovnim vodstvom lahko za dosežek samo čestitamo, kajti vemo, da smo v drugem delu sezone preživljali tudi zelo težke trenutke. Hkrati pa smo se tekom sezone prepričali, da ekipa še ni dosegla svojih limitov in da lahko ob primerni podpori vodstva kluba in okolja (sponzorji, občinske strukture, navijači …) ter določenim osvežitvam kadra, letošnje rezultate vsaj ponovi, če ne tudi nadgradi.

V sredo ob 18.00 čaka TKK Tolmin v Vipolžah zadnje dejanje sezone s finalno tekmo pokala MNZ Nova Gorica proti ekipi NK Brda. Lepo bi bilo, če bi najuspešnejšo sezono v klubski zgodovini zaključili z zmago v finalu pokala goriške regije ter s tem potrdili status druge najboljše ekipe v regiji. Na tekmo vabimo tudi naše zveste navijače, ki si prav tako zaslužijo čestitke za izjemno podporo tekom celotne sezone.

Fantastičen je bil tudi razplet zadnjega kroga tekmovanja pri vrhu lestvice. V derbiju kroga je Krško pred 1600 gledalci v 93. minuti doseglo odločilni zadetek za zmago 1:0 in osvojitev naslova prvaka. Aluminij je tako osvojil 2. mesto in si bo moral prvoligaški status izboriti v tekmah proti Gorici, ki sicer ne preživlja najboljših časov, bo pa v tem dvoboju vseeno veliki favorit.

 

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria