TKK TOLMIN DANES PROTI ANKARANU

Razpored zadnje tretjine prvenstva je TKK Tolminu najprej prinesel gostovanje pri lokalnem rivalu Ankaranu. Tekma bo na sporedu danes (sobota) ob 16.00.

Ankarančani so v pomladanskem delu sezone naredili serijo odličnih rezultatov na treh težkih tekmah. Najprej so doma preko odličnega Vukelića z 1:0 premagali vodilno Krško. Nato so na gostovanju pri Roltek Dobu iztržili remi 0:0. V 18. krogu pa so brez stebra obrambe Pahorja in Vukelića iztržili zmago 1:0 proti spomladi okrepljeni Dravinji. Strelec je bil mladi Vekić iz 11-ih metrov. Očitno je, da tudi Ankarančani po menjavi izkušenejših napadalnih sil (Zemljak, Božič, Stipaničev) za mlade igralce Kopra (Vekić, Rudonja, Reja) imajo določene težave z doseganjem zadetkov, vendar pa ob zahtevnih tekmecih, to niti ni čudno. Točkovni izkupiček spomladi vseeno govori v njihov prid. Mogoče pa je še največja prednost Ankarančanov napram Tolmincem danes domače igrišče, ki je relativno majhno, s slabo pripravljeno travnato površino, na njem pa so naši fantje v zadnjem času skoraj vedno morali položiti orožje.

TKK Tolmin je ob še težjem razporedu, kot so ga imeli Ankarančani uspel spomladi iztržiti le 1 točko. Najbolj skrbi slaba učinkovitost rdeče-črnih, ki spomladi še niso zabili zadetka. Pred tekmo s Krškim smo razmišljali, da nam bo v 19. krogu prvenstva lažje, ker naj bi se ekipa skompletirala, vendar pa so se nam medtem stvari zopet zalomile. Poškodovali so se Denis Baloh, Gregor Kos in Dejan Sokanović, Tine Zornik pa je vsaj začasno odstranjen iz ekipe. Ponovno se je kot vratar aktiviral izkušeni Uroš Rutar, verjetno pa bo danes prednost pred njim v vratih dobil Sebastjan Jermol, ki se je izkazal na sredini tekmi v Biljah. Glede na to, da nam gostovanje v Ankaranu tradicionalno ne odgovarja ter ob vseh težavah, bi bila tudi točka na današnjem obračunu v Ankaranu za TKK Tolmin zagotovo uspeh.

Verjetna postava:

Tolmin - Ankaran

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria