PRIPRAVE NA POMLADANSKI DEL SEZONE V POLNEM TEKU

V prvih treh tednih priprav so članski igralci Nogometnega kluba Tolmin opravili intenziven ciklus treningov, 6. februarja pa so odigrali tudi prijateljsko tekmo proti ekipi Primorja U19. Tekma z mladinci Primorja je bila zaradi resne poškodbe enega izmed ajdovskih igralcev prekinjena petnajst minut pred iztekom 90-ih minut, ko so Tolminci vodili s 4:0. Zadetke so dosegli Gregor Kos 2x, Matic Perše in Matija Šuligoj.

Od petka popoldne do nedelje zvečer se je ekipa TKK Tolmina mudila na vikend pripravah v Umagu. Trenerju Janu Kraglju in njegovemu novemu pomočniku, Urošu Rutarju, so bili v pomoč še fizioterapevt/kondicijski trener, Miha Rustja, tehnični vodja ekipe, Štefan Gerbec in vodja odprave – član uprave Žan Isakoski Drole. Priprav so se udeležili vsi igralci razen obolelega Danjela Rakuščka, Jaka Lapanje ter novega vratarja Matheusa Buassallija Bove, ki se bo ekipi pridružil med tem tednom. Na pripravah so bili članski ekipi priključeni tudi štirje mladinci: Luka Drol, Tobija Bajt, Klavdij Renko ter Miha Muznik.

V Umagu so naši igralci opravili štiri treninge, ki so bili namenjeni predvsem uigravanju ekipe ter piljenju forme pred pričetkom drugega dela sezone. V nedeljo pa je TKK Tolmin odigral še prijateljsko tekmo z ekipo Šampion Celje, katera se je končala z rezultatom 2:1 v korist naših nasprotnikov.

Tolminci so tekmo začeli nekoliko zadržano in vidno utrujeno po kvalitetno opravljenih treningih. Nasprotnik je v tekmo vstopil agresivno in odločno, rezultat tega je bil hitro prejet gol v naši mreži. Po golu so Tolminci vzpostavili ravnotežje na igrišču. Agresivnost v napadu se je poplačala z ukradeno žogo Daliborja Sokanovića, po kateri Maticu Peršetu ni bilo težko zadeti za izenačenje in s tem postaviti rezultat polčasa 1:1. V nadaljevanju sta trenerja premešala postavi, igralcem Šampiona pa je z lepim in natančnim strelom uspelo še enkrat zadeti in postaviti končni rezultat 1:2.
TKK Tolmin je tekmo začel v postavi: Jaka Konec, Jani Šturm, Tine Zornik, Matija Šuligoj, Gregor Kos, Bine Kavčič, Tine Kravanja, Luka Rutar, Danijel Šturm, Matic Perše in Dalibor Sokanović.
Igrali so še: Dani Perše, Klemen Jarc, Tim Kutin, Nejc Kumer, Nik Kutin in Eldrit Istrefi.
Zaradi lažje poškodbe ni igral Boban Kucalović.

Trenerski štab, vodstvo kluba in igralci so z opravljenimi pripravami več kot zadovoljni.

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria