PRESTOPNI ROK ZAKLJUČEN, TKK TOLMIN VEČ IZGUBIL, KOT DOBIL

TKK Tolmin je krstne polsezone v 2. SNL opravil z odliko in prezimil na odličnem 3. mestu prvenstvene lestvice. Uspeh je toliko večji, če vemo, da smo imeli jeseni kar precej težav s poškodbami oziroma boleznimi (Klemen Jarc, Rok Urbančič, Valentin Mrak, Jan Zaletelj, Milenko Petrović, Jaka Kolenc, Nejc Kolman). Ekipa je bila tudi precej pozno kompletirana (Alessio Codromaz, Jaka Kolenc, Nejc Kolman).

Že v prvem delu sezone za NK Tolmin praktično niso igrali Rok Fratina, Milenko Petrović in Jan ZaleteljNejc Kolman, pa je odigral le dve tekmi in kasneje odšel v Avstralijo. Med zimskim premorom pa so se v vrstah TKK Tolmina zvrstili še trije odhodi. Tim Lo Duca, ki je bil jeseni najboljši strelec TKK Tolmina, se je odločil za bližjo, manj obremenilno in finančno ugodnejšo opcijo igranja nogometa v Avstriji. Tine Kravanja ni našel dovolj motiva za nadaljevanje sezone v rdeče-črnem dresu in se je vsaj začasno preusmeril v futsal vrste h KMN Oplast. Najbolj odmeven prestop pa je uspel Janiju Curku, ki je podpisal 2,5 letno profesionalno pogodbo z NK Maribor, kjer se bo na začetku poskušal dokazati pri mariborski B ekipi. Vsem fantom se zahvaljujemo za nastope v rdeče-črnem dresu, jim želimo veliko uspeha v novih sredinah in mogoče ponovno sodelovanje v prihodnjih letih.

Edini pravi novinec TKK Tolmina v zimskem prestopnem roku je Aljaž Kanalec, ki bo v Tolminu igral kot posojen igralec NK Gorica. Aljaž je sin trenerja Tolmina, Davida Kanalca, ki je izpustil prvi del sezone zaradi poškodbe kolena, sicer pa ima, kot letnik 1996, letos še pravico nastopanja tudi v mladinski kategoriji. Aljaž spada med najbolj nadarjene nogometaše v regiji, njegova priključitev k članski ekipi TKK Tolmina, pa sovpada s strategijo kluba o čimhitrejšem vključevanju najbolj nadarjenih igralcev iz tolminsko-idrijske regije v članski nogomet. Povsem pripravljen na napore je Klemen Jarc, enako je poškodbo kolena zacelil Jaka Kolenc. Upamo, da se med sezono, po operaciji pruha, v ekipo vrne tudi Valentin Mrak. Zelo prav bi TKK Tolminu prišel tudi napadalec Rok Urbančič, vendar pa je nadaljevanje njegove športne poti še vedno pod vprašajem.

Pred zaključkom prestopnega roka smo si v klubu sicer prizadevali za še eno okrepitev v napadalnem delu naše ekipe, vendar pa je tako opcija z enim izmed najboljših strelcev 3. SNL – zahod, kot tudi z ofenzivnim vezistom iz Srbije padla v vodo. Ekipa, vključno z nespremenjenim strokovnim štabom, gre tako dalje brez dodatne okrepitve in ji popolnoma zaupamo.

TKK Tolmin bosta tako tudi spomladi vodila David Kanalec in Peter Hočevar, kot trener vratarjev in izvajalec team buildingov, pa bo ekipi pomagal tudi Borut Nikolaš.

Za TKK Tolmin bodo v pomladanskem delu sezone 2014/15 tako nastopali:

Vratarji: Denis Baloh in Sebastjan Jermol.
Branilci: Alessio Codromaz, Bine Kavčič, Boban Kucalović, Gregor Kos, Jaka Lipužič, Matija Šuligoj, Saša Mišić in Tine Zornik.
Vezisti: Aljaž Kanalec, Danjel Rakušček, Dejan Sokanović, Jaka Kolenc, Klemen Jarc, Luka Volarič, Peter Kavčič, Valentin Mrak in Žan Bratuž.
Napadalci: Boban Kucalović, Dalibor Sokanović in Rok Urbančič.

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria