POVZETEK LETOŠNJEGA LETA IN POGLED V 2021

Izteka se leto, ki si ga nihče od nas verjetno niti v sanjah ni predstavljal takšnega. Tako, kot je zahrbten virus obeležil naše celotno življenje, je močno vplival tudi na aktivnosti v Nogometnem klub Tolmin (NKT) in Nogometni šoli Hidria Tolmin (NŠHT), ki deluje v okviru kluba.

Razsežnost Covid-19 epidemije nas je v marcu presenetila in nas ujela nepripravljene, prekinitev rednih fizičnih aktivnosti, pa je pustila vidne posledice predvsem na otrocih včlanjenih v našo nogometno šolo. Članska ekipa – TKK Tolmin spomladi ni odigrala niti ene tekme drugega dela prvenstva 2019/20. Na srečo je bilo vsaj v obdobju od sredine maja do sredine oktobra mogoče proces dela peljati kolikor toliko normalno in izpeljati dobršen del tekmovanj jesenskega dela sezone 2020/21. Članska ekipa je ciljala na nekoliko višjo uvrstitev na lestvici od 7. mesta, je pa res, da nam je za to manjkal nekoliko širši igralski kader.

Po zamenjavi na čelu članske ekipe v začetku oktobra, ko je Jana Kraglja in Uroša Rutarja zamenjal Saša Kolman, je z decembrom prišlo še do spremembe na mestu strokovnega vodje in uradnega predstavnika NŠHT, ki ga prevzema Klemen Jarc. Klemen je že doslej imel glavno vlogo pri delu z najmlajšimi klubskimi selekcijami od U7 do U11, odslej pa bo vodil celotno nogometno šolo.

Očitno je, da bo prilagojen proces vadbenih aktivnosti zaznamoval tudi začetek naslednjega leta in le želimo si lahko, da se bodo zadeve čim prej normalizirale. Prav tako upamo, da se bodo v marcu  lahko normalno nadaljevala tekmovanja.

Leto 2021 pa bo za NK Tolmin posebno v drugačnem smislu, kajti naš klub bo obeležil 100 let svojega obstoja. Ob tem bomo pripravili slavnostni dogodek in vrsto različnih aktivnosti.

Hkrati se na področju športa v Tolminu začenja tudi obsežnejši investicijski ciklus, ki bo pomembno izboljšal pogoje za delo naših nogometašev. Pravkar se na glavnem igrišču na Brajdi ureja avtomatski namakalni sistem, pozno pomladi pa se bo začela gradnja večnamenskega objekta, kjer bodo na voljo garderobni prostori, skladišča opreme, klubski prostori in pokrita tribuna za 500 gledalcev.

V imenu uprave NK Tolmin vam želimo prijetne božično-novoletne praznike ter čim bolj zdravo, srečno in uspešno leto 2021!   

Mitja Taljat,

Nogometni klub Tolmin – predsednik

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria