POMEMBNA ZMAGA TKK TOLMINA PROTI ZARICI

V Tolminu se je odvijal derbi spodnjega dela lestvice med TKK Tolmin in Zarico iz Kranja.

TKK Tolmin je zabeležil zelo pomembno zmago proti trenutno največjemu tekmecu  v boju za obstanek. S to zmago se je Tolmin povzpel na varno 8. mesto. Hkrati je to lepa popotnica za nadaljevanje spomladanske sezone.  Tolmin je sedaj  povečal niz zmag, saj so na zadnjih osmih tekmah ostali nepremagani kar sedemkrat.

TKK Tolmin : Zarica Kranj 2:0 (1:0)
Kucalović 10., 63.

Postava: Simčič, Lipužič Bratuž, Šuligoj, Rojc, Slavec, Kavčič B., Rakušček, Jarc K. (88′ Jarc M.), Kucalović, Sokanović Da. (78′ Rudonja)

Tekma je bila na začetku nekoliko raztrgana. Čutilo se je, da se obe ekipi zavedata pomembnosti tekme . Že v 10. minuti  je po prvi pravi priložnosti na tekmi zadel kapetan naše ekipe Kucalović. Akcijo je začel Jarc, ki je podal do Lipužiča, ta pa lepo našel utekajočega Kucalovića, ki je meril v daljši vratarjev kot in premagal nasprotnikovega vratarja Deronjo, ki je še v jesenskem delu sezone branil za naš klub. Do konca prvega polčasa so Tolminci nadzorovali potek srečanja in si ustvarili še nekaj priložnosti.  V obrambi so odbijali napade gostov, nevarne žoge pa je mirno ukrotil vratar Vasja Simčič, ki še naprej dokazuje svoje kvalitete. V drugem polčasu smo gledali podobno sliko. TKK Tolmin je nadzoroval potek srečanja, Zarica pa je poskušala zaigrati nekoliko bolj napadalno. Že v 63. minuti  je upanje gostov potopil Kucalović, ki je po podaji Jarca še enkrat na tekmi z lepim strelom z razdalje zadel. Tekmo so nato igralci mirno pripeljali do konca.

Že v naslednjem krogu čaka naše fante zahtevna preizkušnja na gostovanju pri Dobu, kjer bodo naši fantje poizkušali nadaljevati pozitiven niz nepremaganosti.

IMG_0169 IMG_0170 IMG_0171 IMG_0172 IMG_0173 IMG_0174

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria