POKAL SLOVENIJE: FAVORIZIRANIM DOMŽALAM NUDILI ODLIČEN ODPOR (VIDEO)

Pred približno 400 gledalci je bila včeraj odigrana tekma osmine finala Pokala Slovenije med ekipama TKK Tolmin in NK Domžale.

Domžalčani so bili veliki favoriti za napredovanje, saj nastopajo v 1. SNL in so eden najuspešnejših slovenskih nogometnih klubov.

V osmino finala so se Tolminci uvrstili z zmago nad Bogojino v 1. krogu pokala, Domžale pa so bile v osmino finala uvrščene neposredno.

Gostje so za to tekmo nekoliko premešali postavo, kljub temu pa so na igrišče poslali izkušeno in kvalitetno moštvo. Pri Tolmincih v začetni postavi presenečenj ni bilo.

Tekma se ni začela po naših željah, saj so Domžalčani povedli že v 5. minuti srečanja, ko je v žoga v kazenskem prostoru zadela Kosa v roko, sodnik pa je pokazal na enajstmetrovko. Zanesljiv izvajalec je bil Vuk. Kljub vodstvu so gostje še naprej oblegali naša vrata, ustvarili so si še nekaj priložnosti, Vrandečič pa je zadel tudi vratnico. V 24. minuti je sledil izvrstno izveden protinapad, ki ga je po podali Kucalovića uspešno zaključil Peter Kavčič, in poravnal izid na 1:1. Kmalu zatem je odlično streljal še Kucalović, ki je z lobom že premagal gostujočega vratarja, na žalost pa se je od prečke žoga odbila nazaj v polje. Do konca rednega dela tekme so si Domžalčani priigrali še nekaj priložnosti, vendar nobene povsem izrazite.

Sledili so podaljški, v katerih se je poznalo, da domačim nogometašem že pojenjajo moči, k čemur je pripomoglo tudi povsem poletno vreme. Kljub temu so se dobro upirali do 100. minute, ko je po predložku Vrandečiča zadel Bratanović. V drugem podaljšku so naši nogometaši krenili na vse ali nič, na žalost pa prejeli še 2 zadetka. Strelca sta bila Brachi in Matjašič.

Kljub porazu smo lahko ponosni na nogometaše Tolmina, ki so se dobro upirali favoriziranim gostom, in poskrbeli za zanimiv nogometni popoldan na Brajdi.

V soboto sledi nova prvenstvena tekma, TKK Tolmin bo gostoval v Ilirski Bistrici.

Na tej povezavi si lahko ogledate še priložnosti in gole: https://snportal.si/pokal/video-domzalcani-tezje-od-pricakovanj/

domzale

 

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria