KADROVSKE SPREMEMBE V EKIPI TKK TOLMINA

Slabih 14 dni pred začetkom druge sezone v 2. SNL je ekipa TKK Tolmina bolj ali manj znana. Ekipo bo sestavljalo 24 ali 25 igralcev, katerim bo pridruženo še nekaj obetavnih mlajših fantov.

Po 5. mestu v krstni drugoligaški sezoni so TKK Tolmin zapustili Luka Volarič (Krško), Jaka Kolenc (Gorica), Gregor Kos (KMN Puntar) in vratar Sebastjan Jermol. Veseli nas, da sta se Luka in Jaka že izkazala z dobrimi predstavami v prvih dveh krogih 1. SNL.

Več prometa je tokrat v smeri prihodov. V ekipo se po prestani poškodbi počasi vrača eden izmed tvorcev preboja  Tolmina iz Primorske lige v 2. SNL – Valentin Mrak. Prav tako po prometni nesreči z ekipo že trenira Jaka Lipužič. Iz lastnega mladinskega pogona sta se rdeče-črnim pridružila Jani Šturm in Tomaž Gregorčič. Poleg tega bodo v ekipi še trije igralci letnika 1996, ki so doma iz Tolmina, mladinski staž pa so odigrali v drugih klubih. Matic Perše prihaja iz U19 ekipe Izole, Matija Jarc iz U19 ekipe Gorice, Aljaž Kanalec, pa je bil v naših vrstah že zadnje pol sezone in bo tudi v novi sezoni posojen v TKK Tolmin iz Gorice.

Ostali novinci so še: Marko Rojc iz Dornberka, rojen leta 1993, bivši mladinski reprezentant, kapetan v mladinskih selekcijah Gorice, ki je nazadnje igral v Avstriji in Italiji; Valdrin Kadrija iz Ajdovščine, rojen leta 1994, s katerim smo bili v kontaktu že pozimi in je bil v lanski sezoni eden izmed ključnih igralcev pri osvojitvi naslova prvaka 3. SNL-zahod v ekipi ŠKOU Ajdovščina; Marko Deronja iz Ljubljane, rojen leta 1995, ki je v branil v mladinskih vrstah Olimpije, v lanski sezoni, pa je bil član našega drugoligaškega tekmeca Šenčurja. Matic Slavec iz Komna, letnik 1995, bočni igralec, ki bo v Tolmin posojen s strani Gorice. Sašo Ogrič iz Idrije, letnik 1988, ki je v Tolminu zelo dober vtis pustil še kot najstnik, takrat posojen s strani NK Primorje in je v zadnji sezoni odigral eno najvidnejših vlog v NK Žiri.

Posebej bi želeli pohvaliti še štiri mlade igralce, ki bodo sicer zaenkrat nastopali za Tolmin v mladinskih kategorijah, so se pa odlično vključili v delo članske ekipe in tudi odigrali kar nekaj minut na prijateljskih tekmah. To so Tilen Pirih, Danijel Šturm, David Lah in Jaka Konec.

Pod vodstvom ustaljenega dvojca David Kanalec – Peter Hočevar bodo v jesenskem delu sezone 2015/16 za TKK Tolmin tako nastopali:

Vratarja: Denis Baloh in Marko Deronja.
Branilci: Alessio Codromaz, Jaka Lipužič, Jani Šturm, Matic Slavec, Matija Šuligoj, Sašo Ogrič, Tine Zornik.
Vezisti: Aljaž Kanalec, Bine Kavčič, Danjel Rakušček, Dejan Sokanović, Jan Kragelj, Marko Rojc, Matic Perše, Matija Jarc, Peter Kavčič, Valdrin Kadrija, Valentin Mrak in Žan Bratuž.
Napadalci: Boban Kucalović, Dalibor Sokanović in Tomaž Gregorčič.

DSC_0012

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria