ALUMINIJ JE BIL TOKRAT PREVISOKA OVIRA

V 17. krogu 2. SNL se je TKK Tolmin na Brajdi pomeril z Aluminijem, končni rezultat tekme pa je bil po dveh zadetkih gostov v drugem polčasu 0:2.

V zelo borbeni in agresivni predstavi obeh ekip je prvi polčas ponudil malo pravih akcij in priložnosti. Pri domačih je strel čez vrata sprožil Dejan Sokanović, nevaren pa je bil tudi prodor Tineta Zornika. Gostje so se nekajkrat znašli z žogo na robu kazenskega prostora, tudi njim pa ni uspelo resneje ogroziti vrat Denisa Baloha.

Drugi polčas je bil precej bolj živahen, že v 50. minuti pa so gostje večjo konkretnost spremenili v vodstvo. Eden izmed najbolj agilnih igralcev na tekmi, Dejan Školnik, je spustil lepo globinsko žogo v domač kazenski prostor, Žiga Škoflek pa je z močnim strelom odlično zaključil uspešno akcijo (0:1). Že dve minuti kasneje je po napaki Matije Šuligoja, Marko Nunić bil hitrejši od Denisa Baloha ter povišal vodstvo gostov (0:2). Po obeh zadetkih se je potek tekme spremenil, domači so več poskušali z napadi, Aluminij pa je bil nevaren v hitrih protinapadih. Vseeno je Aluminij povsem kontroliral potek tekme in bil precej bližji tretjemu zadetku, kot domači znižanju izidu.

Rdeče-črnim tokrat ne moremo ničesar očitati, fantje so se borili po najboljših močeh, vendar pa moramo priznati, da so bili gostje tokrat boljša ekipa in zasluženo slavili. S tem so se tudi maščevali Tolminu za poraz v jesenskem delu prvenstva.

V prihodnjem krogu (zadnjem v drugi tretjini prvenstva) bo TKK Tolmin v soboto gostoval pri vodilnem Krškem, ki mu spomladi ne gre več tako gladko kot jeseni. Da bo pot do uspeha izjemno težka, pa verjetno ni treba posebej poudarjati. Lepo bi bilo, da bi naši fantje po dveh tretjinah uspeli osvojiti vsaj 5. mesto na lestvici, ki v zadnjih devetih krogih zagotavlja tekmo več doma.

 

 

TKK Avtoprevoz Avtoprevoz Cement NKBM Občina Tolmin Triglav Vzajemna Maya športni turizem
Hidria